Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rekordhavazás várható a közeli osztrák hegyekben

2009.02.21. Bata Attila

Rekordhavazás várható a közeli osztrák hegyekben A következő napokra szóló időjárási előrejelzések erős havazásról szólnak a stájer és alsó-ausztriai hegyekben. Az osztrák meteorológusok szerint az amúgy eddig is rendkívül hógazdag szezon legnagyobb havazása érheti el Felső-Stájerországot a következő három napban.
Az osztrák meteorológiai intézet (ZAMG) szerint az erős havazás valószínűleg nem éri el a 2005-ös rekordot, amikor Tauplitzon három nap leforgása alatt három méter hó esett, de komoly gondokat fog okozni a közlekedésben és a sípályákon. Valószínűleg túl sok mindent nem lehet majd csinálni a felső-stájerországi és a magasabb alsó-ausztriai síterepeken, minthogy átvészelni a viharos széllel érkező hatalmas hóviharokat.

A becslések szerint szombattól számítva akár 150 centiméter friss hó is eshet Bad Aussee, Hochkar és Ötscher (Lackenhof) környékén a következő három nap alatt. Bad Ausee környékén (itt található Tauplitz és Bad Mitterndorf) már most lehullott ebből kb. 50 centiméter. A lavinaszolgálat jelentése szerint Hochkaron is 40 cm friss hó hullott, így már összesen 257 centimétert mértek. A szintén közeli Loser síterepén 1591 méteres magasságban pedig már 332 cm a hóréteg vastagsága.

Az előrejelzések szerint a havazás elvonulása után a hőmérséklet megemelkedik, és szerdától tavaszias időjárás várható.
KOMMENTEK

Szállástippek
Pension Tilly csillagcsillagcsillag
Családi vállalkozásként működő panzió 1-4 fős szobákkal, az Enns folyó völgyében, Tauplitz és a Schladming Sírégió között kb. félúton. Szolgáltatásai: ingyenes szauna, ingyenes Wifi, nyáron kerti medence, masszázs, kozmetika, lőtér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Aquamarin csillagcsillagcsillag
A szálloda Bad Mitterndorfban található, síbusszal, vagy autóval 5 percre a legközelebbi sílifttől. A nap végén haza síelhetünk egészen a szállásig megfelelő hómennyiség esetén. Szolgáltatások: étterem, bár, szauna, WIFI, ping-pong, csocsó, darts.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Kogler csillagcsillagcsillagcsillag
Osztrák család által vezetett, családias hangulatú szálloda Bad Mitterndorf központi részén, mégis nyugodt helyen, 6 km-re Tauplitz síterepétől, ingyenes síbusz lehetőséggel!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.