Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nagy havazás után: méteres hó az Etnán

2015.02.23. Bata Attila

Az olasz meteorológiai portálok szerint az utóbbi évek egyik legnagyobb hava hullott le múlt héten a szicíliai tűzhányó, az Etna oldalaira. Nem is kellett teljesen a hegytetőre menni ennyi hóért, a kevéssel 2000 méter alatt található menedékházaknál is vastagon állt a hó.
Múlt héten nagyon sok hó zúdult az Etna mindkét oldalára. A déli oldalon 1900 méteres magasságban található Sapienza menedékház és az északi oldalon 1830 méteren található Piano Provenzana ház vendégei is vastag hótakaróról számoltak be. A keddtől csütörtökig tartó havazás miatt többméteres hó borította az utakat, amelyeket csak pénteken kezdtek el tisztítani.

Pénteken már a Nap is kisütött és csodás képeket lehetett készíteni a tűzhányóról, valamint többen is elindultak off piste csúszásra a tűzhányón. A kezelt pályákon kívül a hegyoldal tele van hatalmas kövekkel és sziklákkal, de a mostani vastag hóréteg miatt korábban besíelhetetlen területek váltak elérhetővé.

Szombattól megérkezett az enyhülés és az eső, az előbb említett menedékházak magasságában is nulla fok felett maradt a hőmérséklet. A hóból még maradt, sőt 2200-2300 méter felett még hó is hullott.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.