Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nagy havazás várható a héten Ausztriában

2017.01.03. Bata Attila

Jól indul az új év Ausztria síterepein, legalábbis azokon, amelyek az Alpok északi oldalára épültek. A következő napokban akár egyméteres havazás is várható Ausztriában, Vorarlbergtől egészen Alsó-Ausztriáig. A havazáshoz erős szél, és csütörtöktől sarkvidéki hideg is társul, erre készüljünk a síelésnél.
Saalbach tegnap este, ott is elkezdődött valami ...
Saalbach tegnap este, ott is elkezdődött valami ...
Ezen a héten ismét az Alpok északi oldala, és jobbára a keleti része részesülhet nagyobb mennyiségű havazásban. Ez földrajzilag körülbelül azt jelenti, hogy Svájc középső és keleti részeitől, Vorarlbergen, Tirolon, Salzburgon és Észak-Stájerországon keresztül egészen Alsó-Ausztriáig havazhat. Még az sincs kizárva, hogy csütörtökön a bécsiek is láthatnak egy kis havat.

Zillertal: a havazás első hulláma tegnap este, már egy kis hónak is lehet örülni manapság :)
A havazás első hulláma már hétfőn megérkezett. A Németországtól délre tartó hófelhők mindkét országban hoztak egy kis havat. Eddig nem igazán jelentős mennyiség hullott (1-10 cm), de a nagyobb adagra sem kell sokat várni.

A következő adag szerdán érkezik és péntek reggelig 40-70 centiméter havat hozhat az osztrák hegyekben. A tiroli és vorarlbergi hegyek még ennél is szerencsésebbek lehetnek 50-100 centiméter hóval. Ahogy a múlt héten, sok helyen most is számolhatunk 80-90 km/órás széllökésekkel. Ezek az hóadatok az északi régiókra vonatkoznak, így például Karintia kiesik ebből a nagy havazásból, ott csak néhány centiméter a várható maximum.

Fontos megemlíteni, hogy szerdán még 500 méteren lehet a hóhatár, alatta havas eső vagy eső eshet. Csütörtöktől azonban nagyon hideg lesz és már az alacsonyabb régiókban is havazhat. Pénteken vastagon öltözzünk fel, a hegyekben mínusz 10-20 fokkal indulhat a nap és az előző napok erős szélvihara továbbra is megmarad, így a hőérzetünk ennél is hidegebbnek érzi majd az év elejei telet.

Hétvégére a havazás eláll. A hideg marad, harapni lehet majd a friss levegőt a hegyekben. További jó hír, a következő hétre újabb havazás körvonalazódik, de erről még korai beszélni. 
KOMMENTEK

Szállástippek
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Saalbach Suites
2022 decemberi átadású, 2-7 fős, elegáns szobák és lakosztályok Saalbach-Hinterglemm, vorderglemmi sípályái mellett! Szolgáltatások: parkoló, wifi, wellness részleg, reggeli. Az szálláshely egy saját bárral is rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tannenhof
A családi vezetésű barátságos panzió Leogangban, hangulatos szobákkal és apartmanokkal várja vendégeit Saalbach-Hinterglemm-Leogang sípályáitól 6-7 km-re. Reggelis és félpanziós ellátás is kérhető, a pihenésről panorámás szauna gondoskodik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.