Menü ≡

Nagy havazás várható a héten Ausztriában

2017.01.03. | Szerző: Bata Attila
Jól indul az új év Ausztria síterepein, legalábbis azokon, amelyek az Alpok északi oldalára épültek. A következő napokban akár egyméteres havazás is várható Ausztriában, Vorarlbergtől egészen Alsó-Ausztriáig. A havazáshoz erős szél, és csütörtöktől sarkvidéki hideg is társul, erre készüljünk a síelésnél.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Ezen a héten ismét az Alpok északi oldala, és jobbára a keleti része részesülhet nagyobb mennyiségű havazásban. Ez földrajzilag körülbelül azt jelenti, hogy Svájc középső és keleti részeitől, Vorarlbergen, Tirolon, Salzburgon és Észak-Stájerországon keresztül egészen Alsó-Ausztriáig havazhat. Még az sincs kizárva, hogy csütörtökön a bécsiek is láthatnak egy kis havat.

Zillertal: a havazás első hulláma tegnap este, már egy kis hónak is lehet örülni manapság :)
A havazás első hulláma már hétfőn megérkezett. A Németországtól délre tartó hófelhők mindkét országban hoztak egy kis havat. Eddig nem igazán jelentős mennyiség hullott (1-10 cm), de a nagyobb adagra sem kell sokat várni.

A következő adag szerdán érkezik és péntek reggelig 40-70 centiméter havat hozhat az osztrák hegyekben. A tiroli és vorarlbergi hegyek még ennél is szerencsésebbek lehetnek 50-100 centiméter hóval. Ahogy a múlt héten, sok helyen most is számolhatunk 80-90 km/órás széllökésekkel. Ezek az hóadatok az északi régiókra vonatkoznak, így például Karintia kiesik ebből a nagy havazásból, ott csak néhány centiméter a várható maximum.

Fontos megemlíteni, hogy szerdán még 500 méteren lehet a hóhatár, alatta havas eső vagy eső eshet. Csütörtöktől azonban nagyon hideg lesz és már az alacsonyabb régiókban is havazhat. Pénteken vastagon öltözzünk fel, a hegyekben mínusz 10-20 fokkal indulhat a nap és az előző napok erős szélvihara továbbra is megmarad, így a hőérzetünk ennél is hidegebbnek érzi majd az év elejei telet.

Hétvégére a havazás eláll. A hideg marad, harapni lehet majd a friss levegőt a hegyekben. További jó hír, a következő hétre újabb havazás körvonalazódik, de erről még korai beszélni. 
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »