Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nagy havazás várható a héten Ausztriában

2017.01.03. Bata Attila

Jól indul az új év Ausztria síterepein, legalábbis azokon, amelyek az Alpok északi oldalára épültek. A következő napokban akár egyméteres havazás is várható Ausztriában, Vorarlbergtől egészen Alsó-Ausztriáig. A havazáshoz erős szél, és csütörtöktől sarkvidéki hideg is társul, erre készüljünk a síelésnél.
Saalbach tegnap este, ott is elkezdődött valami ...
Saalbach tegnap este, ott is elkezdődött valami ...
Ezen a héten ismét az Alpok északi oldala, és jobbára a keleti része részesülhet nagyobb mennyiségű havazásban. Ez földrajzilag körülbelül azt jelenti, hogy Svájc középső és keleti részeitől, Vorarlbergen, Tirolon, Salzburgon és Észak-Stájerországon keresztül egészen Alsó-Ausztriáig havazhat. Még az sincs kizárva, hogy csütörtökön a bécsiek is láthatnak egy kis havat.

Zillertal: a havazás első hulláma tegnap este, már egy kis hónak is lehet örülni manapság :)
A havazás első hulláma már hétfőn megérkezett. A Németországtól délre tartó hófelhők mindkét országban hoztak egy kis havat. Eddig nem igazán jelentős mennyiség hullott (1-10 cm), de a nagyobb adagra sem kell sokat várni.

A következő adag szerdán érkezik és péntek reggelig 40-70 centiméter havat hozhat az osztrák hegyekben. A tiroli és vorarlbergi hegyek még ennél is szerencsésebbek lehetnek 50-100 centiméter hóval. Ahogy a múlt héten, sok helyen most is számolhatunk 80-90 km/órás széllökésekkel. Ezek az hóadatok az északi régiókra vonatkoznak, így például Karintia kiesik ebből a nagy havazásból, ott csak néhány centiméter a várható maximum.

Fontos megemlíteni, hogy szerdán még 500 méteren lehet a hóhatár, alatta havas eső vagy eső eshet. Csütörtöktől azonban nagyon hideg lesz és már az alacsonyabb régiókban is havazhat. Pénteken vastagon öltözzünk fel, a hegyekben mínusz 10-20 fokkal indulhat a nap és az előző napok erős szélvihara továbbra is megmarad, így a hőérzetünk ennél is hidegebbnek érzi majd az év elejei telet.

Hétvégére a havazás eláll. A hideg marad, harapni lehet majd a friss levegőt a hegyekben. További jó hír, a következő hétre újabb havazás körvonalazódik, de erről még korai beszélni. 
KOMMENTEK

Szállástippek
AKCIÓ
Saalbach Suites
2022 decemberi átadású, 2-7 fős, elegáns szobák és lakosztályok Saalbach-Hinterglemm, vorderglemmi sípályái mellett! Szolgáltatások: parkoló, wifi, wellness részleg, reggeli. Az szálláshely egy saját bárral is rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienresort Rehrenberg
Modern, tágas, kandallós 2-10 fős apartmanok jól felszerelt konyhával Saalbach és Zell am See között, 600 m-re a Zellamseexpress felvonótól. Ingyenes parkolás, wellness-részleg kültéri fűtött medencével, szaunákkal, étterem, kinti-benti játszótér.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Tannenhof
A családi vezetésű barátságos panzió Leogangban, hangulatos szobákkal és apartmanokkal várja vendégeit Saalbach-Hinterglemm-Leogang sípályáitól 6-7 km-re. Reggelis és félpanziós ellátás is kérhető, a pihenésről panorámás szauna gondoskodik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.