Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sok helyen havazott az osztrák hegyekben

2017.03.12. Stánicz Balázs

Március alaposan belehúzott és szinte 2-3 naponta esett az elmúlt időszakban kisebb-nagyobb hó. A legutóbbi csütörtök-pénteki havazás eredményeként helyenként 100 cm friss hó hullott. A lavinaveszély pályákon kívül továbbra is magas.
A legtöbb hó ezúttal a nyugati tartományokban esett, Vorarlberg, Tirol és Salzburg síterepein. 80 cm friss hó esett másfél nap leforgása alatt a salzburgi hegyekben, elsősorban Hochkönigen és a Magas Tauernben (sípályák: Sportgastein, Weißsee, Kaprun, Hochkönig).

Zauchensee
Salzburg egyéb régióiban 30-70 cm havat regisztráltak. Hasonló mennyiségek jöttek le a tiroli és vorarlbergi terepeken.

Schladming
A nagy hó ideiglenesen fennakadásokat okozott a közlekedésben, a magasabb hegyi utak csak hólánccal voltak járhatók és néhány elakadt, keresztbe fordult kamion is megnehezítette az autósok mindennapjait. Lavinaveszély miatt a Sportgastein felé vezető utat lezárták. Időközben újra megnyitásra került.

Kaprun
Különösen az elmúlt napokban volt igen magas a lavinaveszély, az ötös fokozatú skálán négyes, helyenként ötös. Tegnap óta a napsütés került főszerepbe és ez várhatóan így marad a március 15-i hét nagy részében, így nagyszerű síelős idő várható. Egyúttal a lavinaveszély is csökken.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.