Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Napsütötte pályákon síelhetünk az Alpokban

2019.02.20. Bata Attila

Továbbra is a napsütésé a főszerep az Alpokban, legalább is még néhány napig. Aztán pénteken érkezik egy rövid havazás, amely túl sok havat nem hoz, utána ismét folytatódik a napsütés.
Webkamera. Mölltal tegnap
Webkamera. Mölltal tegnap
Akik szeretnek napos időben síelni, azok nem panaszkodhatnak az elmúlt hétben. A jó hír, hogy a napsütés marad, de a hőmérsékletek kissé alacsonyabbak már az előző napokhoz képest. Sokan már hójelentés helyett az UV-index előrejelzéseket követik figyelemmel. Bár leégni könnyen lehet, de az UV sugárzás mostani átlagosan 3-as szintje még messze van a veszélyestől.

A mostani időjárás valószínűleg a hónap végéig megmarad a hegyekben. Ezt csak egy rövid csapadékos időszak szakítja meg hamarosan. Csütörtöktől éri el a csapadékzóna Ausztriát, először még csak 1300 méter, majd péntektől már 600 méter felett lehet havazásra számítani. A felhők sok helyen szombattól már eltűnnek, de vasárnaptól az egész országban visszatér a napsütés.

Hatalmas havazásra nem kell számítani, az északi oldal magasabb részein 10-20 cm hó hullhat, egyes részeken egy kicsivel több.

Búcsúzóul tegnapi képek a zavartalan napsütésről.

Kreischberg
Kreischberg
Rudolfshütte
Rudolfshütte
Hochkönig
Hochkönig
Kitzbühel
Kitzbühel
Grossglockner
Grossglockner
Hochzillertal
Hochzillertal
Obertauern
Obertauern
KOMMENTEK
sazsolti | 2019.02.20. 16:19
Akik szeretnek napsütésben...? Nem. Én azt szeretem, mikor szakadó hóesésben az orromig sem látok a pályára telepedő felhőtől...
strongdc | 2019.02.21. 14:58
sazsolti, én inkább síelek hőesésben mint, hogy 7,0 C legyen Obertauern Seekarhaus-nál 1800m-en és széttúrt buckás olvadó vizes ragadós hóban kelljen síélnem, ahol ha elesek akkor már úgy nézek ki mint ha egy pocsolyába estem volna bele... Szerintem még tél van nem tavasz, majd tavasszal lehet 7 C 1800m-en de most inkább legyen -10C és hóesés.

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.