Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nassfeld: hatalmas víztározó épül a következő szezonra

2019.10.28. Bata Attila

Az utóbbi időkben bebizonyosodott, hogy a megbízható hóviszonyok számítanak a legfontosabbnak a síterepek üzemeltetésében. Nassfelden 110 ezer köbméteres víztározót építenek.
Idén ősszel kezdték meg a munkálatokat a Tressdorfer Alm környékén, és a tervek szerint csak a következő (2020/2021-es) szezonban készül el véglegesen az új víztározó.

Az új víztározó 90 méter széles, 230 méter hosszú és a legmélyebb pontján 13 méter mély. Összesen 110 ezer köbméter vizet tud tárolni, amely közel négyszerese a régi tározó kapacitásának. A tervek szerint a tározót 2020 nyarán töltik fel teljesen vízzel és a következő szezontól szolgálja ki a hóágyúkat.

Az új víztározóval és az újonnan vásárolt hóágyúkkal hamarosan teljesülhet a síterep célja, hogy az első hidegebb napok után a síterep főbb pályáit akár 5-6 napon belül be tudják hóágyúzni.
Az épülő víztározó fenn a hegyen
Az épülő víztározó fenn a hegyen
A régi lenn a völgyben
A régi lenn a völgyben
KOMMENTEK

Szállástippek
Almresort Gartnerkofel
A modern Almresort Gartnerkofel egy abszolút pályaszállás a nassfeldi sírégió Gartnerkofel részén. A szállás 6 különböző apartman típussal rendelkezik 4 és 12 fő közötti kapacitással, némelyikük saját szaunával is felszerelt.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Arena Franz Ferdinand csillagcsillagcsillagcsillag
Nassfeld egyik legújabb szállodája közvetlenül (100 m) a síterep völgyállomásánál várja vendégeit, kétágyas és családi szobákkal, félpanziós ellátással. Wellness részleg fűtött bel- és kültéri medencével, szaunákkal, gyermekeknek 140 m2-es játszóbirodalom, mászófal!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ski&Bike Nassfeld apartmanok
A Ski & Bike apartmanok Hermagor nyugodt külterületén találhatóak, a nassfeldi sípályáktól 10 kilométerre. 2,3 és 5 fős apartmanok felszerelt konyhasarokkal, igény esetén ellátással a szomszédos étteremben.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.