Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nassfeld, Katschberg: korábban is nyithatnak

2017.11.13. Bata Attila

Holle anyó kellemes meglepetést hozott novemberben a karintiai síterepekben. Az előző évek hószegény szezonkezdetei után az idén eddig nem panaszkodhatnak a karintiai régiókban. Több síterep is azt fontolgatja, hogy előbbre hozza a szezonnyitó napját.
Nassfeld a hétvégén
Nassfeld a hétvégén
Nassfelden az elmúlt napokban 75 cm hó hullott. A helyi idegenforgalmi hivatal képviselője szerint a ratrakok már dolgoznak a pályákon, és nincs kizárva, hogy a tervezettnél korábban is lehet majd síelni Nassfelden. Eredetileg, az előző évek tapasztalatai alapján a reálisnak tűnő, december 7-i kezdést tűzték ki.

Katschberg, 55 cm friss hó után
Hasonló a helyzet a másik karintiai síterepen, Katschbergen. Itt, a helyi lifttársaság vezetője szerint, majdnem egy méter vastag a hó a felső részeken. Eredetileg december 2-re tervezték a nyitást, de itt is vizsgálják annak a lehetőségét, hogy legalább hétvégekre kinyissanak korábban.

Karintiában a Mölltal-gleccseren kívül, jelenleg Turracher Höhe egyetlen pályáján lehet síelni. A csütörtöki nyitónapon 120-an "rontottak rá" a pályára. Az üzemeltetők szorgosan hóágyúznak itt is. Hétfőtől zárva tartanak, de következő hétvégén már újabb pályákkal tervezik a nyitvatartást.

Turracher Höhe a hétvégén, ez a pálya még nincs nyitva
Turracher Höhe a hétvégén, ez a pálya még nincs nyitva
Hétfőtől újabb adag havazás érkezik a régióba. Ha utána megfelelően alakulnak a hőmérsékletek, akkor néhány karintiai síterep, korlátozott kínálattal, már fogadhatja a síelőket.
KOMMENTEK

Szállástippek
Almresort Gartnerkofel
A modern Almresort Gartnerkofel egy abszolút pályaszállás a nassfeldi sírégió Gartnerkofel részén. A szállás 6 különböző apartman típussal rendelkezik 4 és 12 fő közötti kapacitással, némelyikük saját szaunával is felszerelt.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almresort Sonnenalpe
2023/24-es síszezonra elkészült prémium, saját szaunás apartmanok Nassfeld - Sonnenalpe részén, 1500 méteres magasságban, a sípályák mellett találhatóak! Apartmanok a 4 fős 2 hálószobásoktól egészen a 16 fős 6 hálóval felszereltekig.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almhotel Kärnten csillagcsillagcsillagcsillag
Az új 4 csillagos Almhotel Kärnten 1.500 méteren, közvetlenül Nassfeld síterepe mellett várja vendégeit, kétágyas és családi szobákkal, félpanziós ellátással. Síelés után a modern szauna részlegben pihenhetünk meg, panoráma kilátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.