Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nassfeld, Katschberg: korábban is nyithatnak

2017.11.13. Bata Attila

Holle anyó kellemes meglepetést hozott novemberben a karintiai síterepekben. Az előző évek hószegény szezonkezdetei után az idén eddig nem panaszkodhatnak a karintiai régiókban. Több síterep is azt fontolgatja, hogy előbbre hozza a szezonnyitó napját.
Nassfeld a hétvégén
Nassfeld a hétvégén
Nassfelden az elmúlt napokban 75 cm hó hullott. A helyi idegenforgalmi hivatal képviselője szerint a ratrakok már dolgoznak a pályákon, és nincs kizárva, hogy a tervezettnél korábban is lehet majd síelni Nassfelden. Eredetileg, az előző évek tapasztalatai alapján a reálisnak tűnő, december 7-i kezdést tűzték ki.

Katschberg, 55 cm friss hó után
Hasonló a helyzet a másik karintiai síterepen, Katschbergen. Itt, a helyi lifttársaság vezetője szerint, majdnem egy méter vastag a hó a felső részeken. Eredetileg december 2-re tervezték a nyitást, de itt is vizsgálják annak a lehetőségét, hogy legalább hétvégekre kinyissanak korábban.

Karintiában a Mölltal-gleccseren kívül, jelenleg Turracher Höhe egyetlen pályáján lehet síelni. A csütörtöki nyitónapon 120-an "rontottak rá" a pályára. Az üzemeltetők szorgosan hóágyúznak itt is. Hétfőtől zárva tartanak, de következő hétvégén már újabb pályákkal tervezik a nyitvatartást.

Turracher Höhe a hétvégén, ez a pálya még nincs nyitva
Turracher Höhe a hétvégén, ez a pálya még nincs nyitva
Hétfőtől újabb adag havazás érkezik a régióba. Ha utána megfelelően alakulnak a hőmérsékletek, akkor néhány karintiai síterep, korlátozott kínálattal, már fogadhatja a síelőket.
KOMMENTEK

Szállástippek
Al Gallo Forcello csillagcsillagcsillagSuperior
Az Al Gallo Forcello***superior pályaközeli szálláshely 1.530 m-en Nassfeld olaszországi oldalán mindössze 3-400 méterre az első sílifttől és az osztrák-olasz határtól. Egy-két-három-négyágyas szobák, családi szobák, reggelis vagy félpanziós ellátás, kis wellness részleg, saját síkölcsönző várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalets & Glamping Nassfeld
2022-ben átadott, új, önálló, 4-6 fős házak és 2-3 fős "lombkorona" házikók közvetlenül Kötschach sípályái mellett, 25 km-re Nassfeld sípályáitól. Állatbarát szálláshely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Falkensteiner Hotel Carinzia csillagcsillagcsillagcsillag
Az exkluzív pályaszállás Nassfelden, a Millennium Express felvonó mellett fekszik. 2.400 m2-es Acquapura SPA wellness részlege, kulináris finomságai kiemelkedően komfortossá teszik pihenésünket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.