Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nassfelden új hatüléses liftet építenek 12 millióért

2015.10.16. 2015.10.19. Stánicz Balázs | frissítve: 2015.10.19.

Nassfelden új hatüléses liftet építenek 12 millióért Karintia legnagyobb síterepe meglepetéssel készül a 2015/16-os szezonra. A Mössern völgyből induló "Rudnigsattel" páros csákányos felvonó völgyállomásától egy modern hatüléses, szélvédővel ellátott liftet építenek, ami kb. 400 méteres szintkülönbséget megtéve repít majd 2000 méter fölé.
Sokunk kedvence a 7,6 km hosszú Carnia pálya Nassfelden, ami 1822 méteres magasságból kanyarog változatos meredekséggel a tröpolachi völgyállomásig (610 m). Igazi sportélmény naponta többször tempósan végigsíelni ezt a pályát, de népszerűségét jelenleg csökkenti, hogy csak egy csákányos + egy kabinos felvonó közbeiktatásával érhető el. Azok számára, akik nem szeretik a csákányos lifteket igazi örömhír, hogy a 2015/16 szezontól már húzólift használata nélkül, két gyors felmenettel (egy ülőlift + egy kabinos) megközelíthetővé válik a Carnia pálya kiindulópontja a Millenium Expressz felső állomásától.
Így néz ki az új Rudnigsattelbahn
Így néz ki az új Rudnigsattelbahn
Az építkezés már finisben van, a lift hegyállomása elkészült. A 12 millió eurós beruházásnak köszönhetően a korábbi Rudnig csákányosokat szerelték le és helyükre a Rudnigsattelbahn névre keresztelt hatüléses épül fel. Az új felvonó fűthető ülőszéket és lehajtható, kék színű buborékot is kap, így a kényelem garantált!
A síterep talán egyetlen gyenge pontját, ezt a hosszú csákányost váltja fel egy hatüléses modern lift a 2015/16 szezontól.
A síterep talán egyetlen gyenge pontját, ezt a hosszú csákányost váltja fel egy hatüléses modern lift a 2015/16 szezontól.
Az 1251 méter hosszú felvonó 370 méteres szintkülönbséget hidal át és egy 2,2 km hosszú sípályát szolgál ki, ami teljes egészében hóágyúzható. A síelők biztonsága érdekében a felvonó feletti Schnittlauchkofelen lavinafogókat építenek.
Ilyen 6-üléses lift váltja fel a csákányosokat.
Ilyen 6-üléses lift váltja fel a csákányosokat.
Az utóbbi években átlagosan hét-nyolc méter lesett havat mértek Nassfelden. Azért viszont, hogy mindig garantálni lehessen a megfelelő hóviszonyokat, kibővítették a hóberendezést, az áramellátást és a pumpaállomást, valamint kiépítették a víztartályokat.

További újdonságok Nassfeld-Hermagor régióban a 2015/16 szezonban:

  • Nassfelden kerül megrendezésre a világ 1. Téli Metálfesztiválja, a „ Full Metal Mountain“ 2016. március 28. és április 3. között.
  • Wifi hálózat lesz Nassfelden: ingyenesen csatlakozhatunk az internetre az egész síterületen
  • A sztárszakács Manuel Ressi nemrég vette át a hermagori Bärenwirt vendéglőt, ami igazi kulináris élvezetekkel várja a vendégeket a síterephez legközelebb eső kisvárosban.
  • Újra megnyitották az Almhotel Kärnten-t, a 100 ágyas 4 csillagos szállodát közvetlenül a Gartnerkofel 4es-felvonó pályáinál.
  • A síterep közvetlen közelében található a szintén négy csillagos Almresort Nassfeld, mely nyáron 28 új, modern apartmannal lett bővítve. Így itt most összesen 380 ágy áll rendelkezésre.
Alm Resorts - apartmanházak közvetlenül a felső nassfeldi sípályáknál
Alm Resorts - apartmanházak közvetlenül a felső nassfeldi sípályáknál
KOMMENTEK
csabor | 2015.10.18. 00:28
Végre! Néha azért nem csúsztam le a Carnián, mert utáltam a csákányost.
Trailrider | 2015.10.19. 09:46
Kár, hogy a liftbe fektették azt a pénzt, amit a pályára kellett volna fordítaniuk. A pálya első harmada szűk, szinte sík, mindig feltorlódik a tömeg. Ez a szakasz nettó élvezhetetlen. 12 km piros pálya, persze, jól hangzik, de kb 2 km piros, a többi kék és zöld. Véleményem szerint, ha lenne alternatíva a felső részre, akkor még volna értelme oda eltúrázni, így - új lift ide, vagy oda - nincs. A valóban élvezetes utolsó szakasz a ME első megállójából közvetlenül is elérhető.
Nassfeld2 | 2015.10.25. 19:39
Tipikus akinek semmi nem jó, vagy csak nem veszi figyelembe hogy a síelők nagy része amatőr ezért igen is ez a beruházás nekik nagy öröm, nincs a pályával semmi probléma ellenben a lenti (igaz mert alacsonyan van) jegesedés miatt nem igazán amatőröknek való, tény ha jó a hó alul akkor jót lehet menni rajta de biztos hogy a családi síelők 100% örül az említett csákányos lecserélésének.
minerel | 2015.11.18. 16:02
Tipikusan tipikusozik aki nem fogadja el a másik véleményét :-)

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
AKCIÓK (3)
Almhotel Kärnten csillagcsillagcsillagcsillag
Az új 4 csillagos Almhotel Kärnten 1.500 méteren, közvetlenül Nassfeld síterepe mellett várja vendégeit, kétágyas és családi szobákkal, félpanziós ellátással. Síelés után a modern szauna részlegben pihenhetünk meg, panoráma kilátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tröpolach apartmanok
Apartmanok széles választékban az 1 ágyastól kezdve egészen a 8 fősekig mindössze 300 méterre a nassfeldi Millennium-Express kabinos lifttől! Ellátás: önellátás.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Falkensteiner Hotel Carinzia csillagcsillagcsillagcsillag
Az exkluzív pályaszállás Nassfelden, a Millennium Express felvonó mellett fekszik. 2.400 m2-es Acquapura SPA wellness részlege, kulináris finomságai kiemelkedően komfortossá teszik pihenésünket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.