Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ne démonizáljuk a síelést! - nyílt levél a kancellárnak

2020.12.01. sielok.hu

Ellenállást és értetlenkedést váltott ki Ausztriában az a német-olasz javaslat, hogy Európa szerte legyenek zárva a síterepek január közepéig. Az osztrák síszövetség elnöke Peter Schröcksnadel ezért nyílt levélben fordult Sebastian Kurz kancellárhoz.
Az alábbiakban Peter Schröcksnadel nyílt levelének fordítását adjunk közre.

"Nagy figyelemmel követjük a síszezon kezdetéről szóló nyilvános vitát. Mindannyiunk számára egyértelmű, hogy a járvány megállításában a sísportnak is ki kell vennie a részét. Számunkra is fontos, hogy a síelés 2020/21-ben ne legyen említhető további Covid-19 fertőzésekkel kapcsolatban. Ausztriában hónapok óta készülnek a síterepek arra, hogy maximális biztonsággal tudják fogadni a téli sportok kedvelőit. Szigorú higiéniai előírások, ülőhelykorlátozások, távolságtartást ellenőrző kamerák, szellőztetőrendszerek, szakképzett személyzet és megfelelő tesztkapacitás áll rendelkezésre. A veszély felmérésére vezető infektológusok és virológusok tapasztalata használható fel. A látogatók fegyelmezettsége és óvatossága már bizonyított a nyár folyamán. Tirolban 3 millió vendégéjszaka mellett csak 55 igazolt esetben fordult elő fertőzés.

Növekvő aggodalommal látjuk, hogy nemzetközi kampány bontakozik ki a téli sportok ellen, melyet vezető politikai döntéshozók irányítanak. A téli turizmus alaptalan démonizálása egyfajta tehetetlen pótcselekvésnek tűnik. Magában hordozza ez azt a vádat is, hogy a sípályák nyitását fontolgató országok felelőtlenséget követnének el.

Nagyra értékeljük az osztrák kormányt annál is inkább, mert a Róma, Párizs és Berlin/München irányából érkező nyomás közepette kijelentette, hogy Ausztria szuverén módon, önmaga fog döntést hozni. Maga az Európai Bizottság is félreérthetetlenül kijelentette, hogy ebben a vitában nincs jogosultsága állást foglalni. A pénzügyi kárpótlás sem tudná kompenzálni a tömegek egészségét.

Az egészségpolitikai érdekek a legfontosabbak, ez kétségtelen. A szabad levegőn végzett sporttevékenységnek bizonyítottan pozitív hatása van, különösen az egyént pszichésen és fizikailag is megterhelő időszakokban, és ez főleg a fiatalokra igaz. Társadalmi életünk része a tömegsport, amely erősíti az immunrendszert és hosszú távon is befolyásolja az egészséget. A versenysport számára pedig a szükséges alapokat teremti meg. A téli sportokat nem szabad összekeverni a party-turizmussal, vagy a féktelen Aprés-sí bulikkal. Egyetértés van abban, hogy ilyen bulikra idén nem kerülhet sor.

A téli turizmusban foglalkoztatott többszázezer ember nevében arra kérjük Önt, hogy ne hagyja magát következetesen megtervezett cselekvési programjától eltéríteni. Továbbra is szálljon síkra a téli sportok mellett és tegyen meg mindent azért, hogy a szezon késedelem nélkül indulhasson. A sísport képezi tulajdonképpen a téli turizmus alapját. Megígérjük Önnek, hogy mi minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy Ausztria ezen a télen is az elsőszámú téli sportnemzet maradjon.

Baráti üdvözlettel:
Peter Schröcksnadel, az Osztrák Síszövetség Elnöke és
Richard Walter, az Osztrák Síiskolák Szövetségének Elnöke"


Forrás: oe24.at
KOMMENTEK
Peter Szekely | 2020.12.02. 05:10
Remélem lesz eredménye.
Karoly17 | 2020.12.02. 09:06
Igazsagok es valodi ERVEK. Valaki itthon is hallathatna a hangjat a Szovetsegtol!
Jegesember | 2020.12.02. 09:06
Bízzunk benne, hogy a mutti jobb belátásra tér.... 😊⛷️
D.Dani | 2020.12.02. 10:25
Ő nem hiszem, hogy fog, de nem is kell, ugyanis semmi köze hozzá. Csak Kurz tartson ki. Felőle sajnos kicsit szkeptikus vagyok, de ne legyen igazam.
zko | 2020.12.02. 13:02
Sajnos az információk szerint ma fogják bejelenteni hogy csak januárban nyitnak ki a síterepek.
Nassfeld Információs Iroda | 2020.12.02. 14:06
Már be is jelentették: sípályák nyitnak dec. 24-től, de éttermek, szállások jan. 6-ig zárva, kockázatos országokból történő beutazás esetén karantén kötelezettség jan. 10-ig.
bouquetk | 2020.12.02. 14:14
Végül is az osztrákok csak azt csinálták amit mi. Az csak idő kérdése volt, hogy mikor kerülünk a legkockázatosabb csoportba. Úgyhogy a december-január ugrott. De ezt nagyjából eddig is sejtettük.
Deni11111 | 2020.12.03. 16:34
3 millió vendég éj az durván 750 000 ezer ember, ebből 55 influenzás eset és ezért a cirkusz ? Egy egészséges sportot feláldozni a politika oltárán?
ttottam | 2020.12.03. 18:24
Bravo. Okos, higgadt és racionális érveket használó írás. Majdnem azt írtam, bátor is - de a szomszédoknál ilyenhez nem kell bátorság....

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.