Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hermann Maier mutatja be a síelés covidos szabályait

2020.11.13. Bata Attila

A kedvezőtlen előjelek ellenére a salzburgi síterepek töretlenül készülnek a síszezonra. A Flachau környéki régió (Snow Space Salzburg) a héten kezdte megismertetni a nagyközönséggel a covidos időszak biztonsági előírásait, természetesen a környék hírességének, Hermann Maier segítségével.
Dicséretes, hogy az osztrák sírégiók mennyire megbecsülik sílegendáikat. Az egykori kőműves tanoncból kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnokká érett Hermann Maier visszavonulása óta a sírégió nagykövetének számít.

Az alábbi rövid rajzfilmben a síterep az előttünk álló szezon biztonsági intézkedéseit mutatja be a flachaui világsztár hangjának segítségével. Akik már korábban olvasták a híreinket, és ismerik az idei rendelkezéseket, nem sok újat fognak látni ebben a videóban, de nem árt összefoglalni.

A legfontosabb, hogy a maszk viselete szinte mindenhol kötelező, kivéve, ha csúszunk. Kötelező a liften, a sorban állásnál, a síbuszon, a vendéglőben (ha nem az asztalnál ülünk), mosdóban, közösségi terekben, síkölcsönzőben stb. A megváltott bérlet mellé a sírégió ingyenes csősálat ad, amely kényelmesen hordható bukósisakkal együtt is.
A bérletek vásárlása is egyszerűsödik. Az online vásárlás eddig is működött, de ezentúl kevesebbet kell a kassza előtt sorban állni, hogy kézbe vehessük a neten megvett bérletünket. A síterep a tavalyi szezonban hét völgyállomásnál helyezett ki automatákat. Akkor még semmit se tudtunk a koronavírusról, de az újítás utólag is bölcs lépésnek bizonyult. Idén megnövelik ezeknek az automatáknak a számát, így a vásárlók szabadtéren, az automatákból vehetik át az előzetesen online vásárolt bérletüket. Ehhez, akárcsak tavaly, a vásárlásnál kapott QR-kódot kell beolvasni.

Többnapos bérletek esetében egyre több szállásadó recepcióján lehet majd könnyen és valószínűleg hosszas sorban állás nélkül hozzájutni a bérletekhez.

A síterep kihangsúlyozta, hogy a kilenc kabinos liftjének "átlagos utazási időtartama" 8 perc 46 másodperc, amely jóval az egészségügyi szakemberek által kritikusnak tartott 15 perces határ alatt van, vagyis még negyedórát sem kell együtt liftezni a többiekkel.

A Snow Space Salzburg (Flachau, Wagrain és St. Johann - Alpendorf) idei legnagyobb újdonságáról természetesen mi is beszámolunk majd. Egy új, tízszemélyes lift épül, amely összeköttetést biztosít a szomszédos Shuttleberg (Flachauwinkl-Kleinarl és Zauchensee) régióval. Így létrejön egy 210 kilométeres összekötött pályarendszer a Ski amadé szívében.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Happy Flachau apartmanok
Az apartmanház Flachau központi, ám mégis nyugodt részén várja vendégeit, a StarJet 1 felvonótól kb. 300 méterre és 100 méterre a legközelebbi pékségtől. Szauna és infrakabin is kényezteti a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.