Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

December közepétől nyitna a legtöbb osztrák síterep

2020.11.16. Bata Attila

Keddtől újabb szigorításokat vezetnek be Ausztriában. Síelés szempontjából ez már nem oszt és nem szoroz, hiszen már az előző szigorítás is leállította a sílifteket a turisták előtt. A mostani állapot a tervek szerint december 7-ig tart.
St. Anton am Arlberg: a tervezett nyitás december 17-én
St. Anton am Arlberg: a tervezett nyitás december 17-én
Ausztriában november 3-tól már leálltak a síterepek. Néhány még nyitva tart, de ők is csak versenyzőket fogadhatnak. Az akkori szigorítások novemberre szóltak, azonban a számok nem akarnak javulni a sógoroknál, így ismét szigorítanak egy kicsit.

A kijárási korlátozások már egész napra érvényesek. Az iskolák távoktatásra állnak át. A posták, az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak kivételével szinte minden üzlet bezár. Ezek az intézkedések december 7-ig (hétfő nulla óra) maradnak érvényben.

A síterepek így valószínűleg halasztani kénytelenek a december első hétvégére tervezett nyitást. Számos síterep már korábban is úgy tervezte, hogy csak a karácsony előtti hétvégén nyit ki, most valószínűleg még többen halasztanak a december 18-20-i hétvégére.
Ischgl: november 28. helyett most december 17. a céldátum
Ischgl: november 28. helyett most december 17. a céldátum
Bár a helyzet bizonytalan, de a síterepek a szokásos módon készülnek a szezonra. Sok helyen csak arra várnak, hogy kedvező időjárási körülmények esetén be tudják indítani a hóágyúkat. A hét elején a magasabb régiókban, hétvégén azonban már az alacsonyabb síterepeken is havazás várható. Ebből egy keveset a magyar hegyek is kaphatnak.

Természetesen lesznek olyan síterepek, amelyek már a törvény adta első napon megnyitnák a kapukat. Főleg a gleccserek és Kitzbühel, ahol októberben is lehetett síelni. Rajtuk kívül több ismert síterep (pl. Schladming vagy Kreischberg) is abban reménykedik, hogy december 5. körül egy-két pályával kinyithatnak.
Zillertal Arena
Zillertal Arena
Sebastian Kurz osztrák kancellár tegnapi bejelentése szerint, szlovák mintára, az osztrákok is letesztelnék az egész lakosságot valamikor december 7. előtt, hogy minél biztonságosabb legyen az ország újranyitása. Hasonló tömeges tesztelés várható karácsony előtt is az ünnepi időszak biztonsága érdekében. A részletek megismerése után visszatérünk arra, hogy ez milyen hatással lehet a síturizmusra.
KOMMENTEK
Sörapu. | 2020.11.16. 14:07
Én is azok közé tartozom akik nagyon várják már, de én minimális esélyt látok erre. Sőt, az egész szezon nagyon necces. Gondoljunk csak bele, mindenhol szigorítanak, mert a számok nem hogy nem csökkennek, de rohamosan nőnek. Ha december közepén ez meg is fordulna és lassan csökkennének az új esetek akkor sincs az a kormány, aki még egyszer elkövetné azt amit nyáron.
Ne legyen igazam, majd egy hónap múlva visszaolvassuk ezt.
Peter Szekely | 2020.11.16. 14:16
Reménykedünk :)
Bbanya59 | 2020.11.17. 11:09
Bízom benne, hogyha marad is némely szigorítás, azért a síterepek nyithatnak decemberben.
Stani | 2020.11.17. 15:18
Tavaly májusban elég elég sokan leírták a nyári szezont, nemhogy a külföldi utakat, de sokan a Balatont is temették. Én azok közé tartoztam, akik bíztak, hittek egy szabadabb nyárban. Ez így is lett, hiszen, ha valaki akarta végig tudta turnézni a mediterrán országokat (is), és természetesen Ausztriában is dübörgött a turizmus, a tó-, és hegyvidékeken mindenképp.

A mostani telet ugyanígy látom, optimistán tekintek a jövőbe. Mindenképpen lesz síszezon, decembertől.
bouquetk | 2020.11.17. 15:52
Mondjuk ennek a nyári dübörgésnek isszuk most a levét.
tomika | 2020.11.17. 19:51
Hagyjuk már....ezek a számok amiket a tv ben lehet látni korántsem valósak ezekkel a megbízhatatlan szar tesztekkel továbbá rengeteg olyan eset történt ahol valójában a tesztért sorban állók közül felálltak páran és elmentek mondván hogy nem várnak tovább és mégis hogy hogy nem kaptak egy pozitív értesítőt.Szóval lehet itt latolgatni meg tervezgetni úgyis az lesz amit a "főnök" mond.Én nem gondolnám egy percre sem hogy a szomszédban majd hagyják kinyitni a terepeket ilyen vélt vagy valós számok tükrében ez az egyik.A másik meg valaki elhiszi hogy itt át lehet majd kocsikázni mondjuk január végéig bármelyik szomszédos országban síelgetni?Rendkívül jó lenne de sajnos e tekintetben felelsleges optimistának lenni itt max utószezonban lehet egy picit csúszkálni kb olyan március elején talán talán.....de ne legyen igazam:((((
golo | 2020.11.17. 20:14
Aki kormányozni nem, csak kommunikálni tud, annak mindig kell egy bűnbak. Most azért, hogy az inkompetens járványkezelésről elterelje a figyelmet. A síelők lesznek azok.
Jegesember | 2020.11.18. 12:45
Én azért kíváncsi vagyok milyen egy "kompetens" járvány kezelés.Talán a nyugati liberális álom országokban valósult meg, úgy mint: belga,francia,vagy esetleg a Spanyolország? De ne menjünk messzire, talán az örök "bezzeg ország" románia csinálja "kompetensen"....?

Én azért optimista vagyok,szerintem december közepén fogunk tudni síelni Ausztriában.
Bélapó | 2020.11.22. 09:40
Én az idén nem veszek szezonjegyet! (a tavalyinak is elbuktam a harmadát) de azért optimista vagyok!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.