Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ne démonizáljuk a síelést! - nyílt levél a kancellárnak

2020.12.01. sielok.hu

Ellenállást és értetlenkedést váltott ki Ausztriában az a német-olasz javaslat, hogy Európa szerte legyenek zárva a síterepek január közepéig. Az osztrák síszövetség elnöke Peter Schröcksnadel ezért nyílt levélben fordult Sebastian Kurz kancellárhoz.
Az alábbiakban Peter Schröcksnadel nyílt levelének fordítását adjunk közre.

"Nagy figyelemmel követjük a síszezon kezdetéről szóló nyilvános vitát. Mindannyiunk számára egyértelmű, hogy a járvány megállításában a sísportnak is ki kell vennie a részét. Számunkra is fontos, hogy a síelés 2020/21-ben ne legyen említhető további Covid-19 fertőzésekkel kapcsolatban. Ausztriában hónapok óta készülnek a síterepek arra, hogy maximális biztonsággal tudják fogadni a téli sportok kedvelőit. Szigorú higiéniai előírások, ülőhelykorlátozások, távolságtartást ellenőrző kamerák, szellőztetőrendszerek, szakképzett személyzet és megfelelő tesztkapacitás áll rendelkezésre. A veszély felmérésére vezető infektológusok és virológusok tapasztalata használható fel. A látogatók fegyelmezettsége és óvatossága már bizonyított a nyár folyamán. Tirolban 3 millió vendégéjszaka mellett csak 55 igazolt esetben fordult elő fertőzés.

Növekvő aggodalommal látjuk, hogy nemzetközi kampány bontakozik ki a téli sportok ellen, melyet vezető politikai döntéshozók irányítanak. A téli turizmus alaptalan démonizálása egyfajta tehetetlen pótcselekvésnek tűnik. Magában hordozza ez azt a vádat is, hogy a sípályák nyitását fontolgató országok felelőtlenséget követnének el.

Nagyra értékeljük az osztrák kormányt annál is inkább, mert a Róma, Párizs és Berlin/München irányából érkező nyomás közepette kijelentette, hogy Ausztria szuverén módon, önmaga fog döntést hozni. Maga az Európai Bizottság is félreérthetetlenül kijelentette, hogy ebben a vitában nincs jogosultsága állást foglalni. A pénzügyi kárpótlás sem tudná kompenzálni a tömegek egészségét.

Az egészségpolitikai érdekek a legfontosabbak, ez kétségtelen. A szabad levegőn végzett sporttevékenységnek bizonyítottan pozitív hatása van, különösen az egyént pszichésen és fizikailag is megterhelő időszakokban, és ez főleg a fiatalokra igaz. Társadalmi életünk része a tömegsport, amely erősíti az immunrendszert és hosszú távon is befolyásolja az egészséget. A versenysport számára pedig a szükséges alapokat teremti meg. A téli sportokat nem szabad összekeverni a party-turizmussal, vagy a féktelen Aprés-sí bulikkal. Egyetértés van abban, hogy ilyen bulikra idén nem kerülhet sor.

A téli turizmusban foglalkoztatott többszázezer ember nevében arra kérjük Önt, hogy ne hagyja magát következetesen megtervezett cselekvési programjától eltéríteni. Továbbra is szálljon síkra a téli sportok mellett és tegyen meg mindent azért, hogy a szezon késedelem nélkül indulhasson. A sísport képezi tulajdonképpen a téli turizmus alapját. Megígérjük Önnek, hogy mi minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy Ausztria ezen a télen is az elsőszámú téli sportnemzet maradjon.

Baráti üdvözlettel:
Peter Schröcksnadel, az Osztrák Síszövetség Elnöke és
Richard Walter, az Osztrák Síiskolák Szövetségének Elnöke"


Forrás: oe24.at
KOMMENTEK
Peter Szekely | 2020.12.02. 05:10
Remélem lesz eredménye.
Karoly17 | 2020.12.02. 09:06
Igazsagok es valodi ERVEK. Valaki itthon is hallathatna a hangjat a Szovetsegtol!
Jegesember | 2020.12.02. 09:06
Bízzunk benne, hogy a mutti jobb belátásra tér.... 😊⛷️
D.Dani | 2020.12.02. 10:25
Ő nem hiszem, hogy fog, de nem is kell, ugyanis semmi köze hozzá. Csak Kurz tartson ki. Felőle sajnos kicsit szkeptikus vagyok, de ne legyen igazam.
zko | 2020.12.02. 13:02
Sajnos az információk szerint ma fogják bejelenteni hogy csak januárban nyitnak ki a síterepek.
Nassfeld Információs Iroda | 2020.12.02. 14:06
Már be is jelentették: sípályák nyitnak dec. 24-től, de éttermek, szállások jan. 6-ig zárva, kockázatos országokból történő beutazás esetén karantén kötelezettség jan. 10-ig.
bouquetk | 2020.12.02. 14:14
Végül is az osztrákok csak azt csinálták amit mi. Az csak idő kérdése volt, hogy mikor kerülünk a legkockázatosabb csoportba. Úgyhogy a december-január ugrott. De ezt nagyjából eddig is sejtettük.
Deni11111 | 2020.12.03. 16:34
3 millió vendég éj az durván 750 000 ezer ember, ebből 55 influenzás eset és ezért a cirkusz ? Egy egészséges sportot feláldozni a politika oltárán?
ttottam | 2020.12.03. 18:24
Bravo. Okos, higgadt és racionális érveket használó írás. Majdnem azt írtam, bátor is - de a szomszédoknál ilyenhez nem kell bátorság....

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.