Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Negyvenezer nézőt várnak a schladmingi versenyre

2016.01.26. Bata Attila

Szokás szerint a világ legjobb műlesiklói két napot kaptak arra, hogy a vasárnapi kitzbüheli szlalom után ismét megmérkőzzenek egymással. Ami a lesiklónak Kitzbühel, az a szlalomosnak a schladmingi éjszakai verseny, az év legjobban várt és legnézettebb futama.
A stájer rendőrség negyvenezer nézőt vár a ma esti versenyre. Természetesen egy ilyen esemény megrendezésénél lesznek közlekedési korlátozások, de a rendezők 3000 parkolóhelyet jelöltek ki a személyautóknak és négyszázat a buszoknak.

A schladmingi verseny az utóbbi időben a legnézettebb sportközvetítések közé tartozik Ausztriában. A kitzbüheli szombat déli futamhoz képest nagy előnye, hogy esti villanyfényben rendezik, így a legjobbak főműsoridőben kerülnek képernyőre. Bár a nemzetközi sztárfesztivál inkább Kitzbühelre jellemző, itt is feltűnik számos helyi híresség.

Ilyen szokott lenni a verseny
Ilyen szokott lenni a verseny
Az osztrákok természetesen a helyiekben bíznak, elsősorban Marcel Hirscherben, aki az idén igencsak ellenfelére talált a norvég csodagyerek, Henrik Kristoffersen személyében. A ma este is kettőjük csatájának ígérkezik, amelyben a norvég ebben a szezonban eddig jobban áll. Ezen felül a két német (Dopfer és Neureuther), az olaszok (Thaler és Gross), valamint a korábbi győztes, az orosz Horosilov is beleszólhat az első hely sorsába.

Az első futam 17:45-kor kezdődik, a másodikat 20:45-től rendezik. Az Eurosport mindkét futamot élőben közvetíti, ezenfelül a második futam előtt összefoglalót adnak az első futam történéseiről.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Landhaus Amadeus csillagcsillagcsillagcsillag
Kiváló családi szállás apartmanokkkal és kétágyas szobákkal néhány km-re Schladmingtól, síbusszal a közelben. Wellness: szauna, infravörös kabin, tepidárium, fitnesz.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Glösalm
Igazi alpesi meseházikó a Dachstein gleccser lábánál 1.500 méteres magasságban. 3 db modern apartmanja összesen 11 fő részére kínál szállást, büféreggeli is kérhető. Á la carte vendéglő is működik a szálláshelyen.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Bachseitenhof Panzió
1.200 m magasan az erdő szélén fekvő 12 szobás, panorámás panzió. A legközelebbi sílift (Fageralm) 4,5 km-re található, de kocsival a Ski Amadé sírégió számos síterepe elérhető. A síelés után finn- és infraszauna, ezen kívül internet, ingyenes parkolás várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.