Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nem örülnek az enyhe időjárásnak a szlovák pályák

2014.01.12.

Ádáz harcot folytatnak a tavasziasan meleg időjárással a szlovákiai síközpontok, amelyek a hóhiány ellenére sem nagyon akarnak engedni az idény előtt megszabott áraikból. Tartósan enyhe tél esetén azonban lehet, hogy kénytelenek lesznek akár extra kedvezményekkel is létesítményeikbe csalogatni a turistákat.
A hirek.sk szlovákiai magyar hírportál rövid összefoglalót készített a szlovák hóhelyzetről.

Miroslav Dobrota, a dóvali (Donovaly) Park Snow illetékese arról számolt be, hogy idén januárban 35 százalékkal kevesebb turistát fogadnak, mint tavaly ilyenkor. Az Aktuálne.sk internetes portálnak azt is elmondta, hogy emiatt január 7-től 15-20 százalékkal csökkentették az áraikat. Speciális árengedményeket azonban egyelőre nem terveznek, ahelyett műhóval borítják a lesiklópályákat, és bíznak a péntektől várható lehűlésben, illetve havazásban.

Donovaly január 6-án (Kép: PARK SNOW Donovaly)
Donovaly január 6-án (Kép: PARK SNOW Donovaly)
Bár a téli sportok szerelmesei a felmelegedés ellenére sem akarnak lemondani a síelésről, a Terhelyhez (Terchová) közeli Vrátna Free Time Zone síközpontba is az ilyenkor megszokottnál kevesebb turista érkezett. Ezt Ľudmila Porubčanská, e társaság munkatársa is megerősítette, majd hozzáfűzte: a sípályákat ez idő tájt is minden nap üzemeltetik. E héten még nem tervezgetik árkedvezmények nyújtását, de a pályáikon kialakuló helyzettől függően megfontolják majd ezt a lépést.

Donovaly ma: egy hónap után ismét havazott (Kép:PARK SNOW Donovaly)
Donovaly ma: egy hónap után ismét havazott (Kép:PARK SNOW Donovaly)
Talán az összes szlovákiai síközpont közül csupán az Alacsony- és Magas-Tátrában (Nízke a Vysoké Tatry) található Tatry Mountain Resortsból (TMR) nem hiányzik az év első hónapjában megszokott turistaözön. Zuzana Fabianová, a társaság szóvivője elárulta, hogy a tartósan meleg időjárás ellenére a tavalyihoz hasonló látogatottságnak örvendhetnek. Egy kivételt azonban említett: “Jasnán ugyanannyi a síelő, mint tavaly volt. Jelentős mértékben csökkent azonban a síelők száma a Chopok déli oldalán, amely látogatottsága 23 százalékkal csökkent”.

A TMR sem tervezgeti a jegyzékében feltüntetettnél alacsonyabb árak bevezetését. Fabianová szerint a síelők a központ által bevezetett többnapos síbérletek rendszerének köszönhetően azonban több eurót takaríthatnak meg.
KOMMENTEK

Szállástippek
Chata Zázvor
Skandináv típusú, fából épült turistaszállás Chopok/Jasná sípályáinak déli oldalától 1300 méterre. Szobák közös fürdőszobával és apartmanok saját fürdővel. Szolgáltatások: reggeli, bár/étterem, társalgószoba, sítároló, síkölcsönző, parkoló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalets Four Leaf
Újonnan épült 2 db házikó Chopok északon, közvetlenül az új 14-es kék pálya mellett! Egyszerűen berendezett szobák LCD TV-vel és saját fürdőszobával. Bérelhető szobánként, szintenként, vagy az egész ház is egyben, max 14 fő részére!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Besenova csillagcsillagcsillag
3 csillagos hotel a Gino Paradise termálfürdő és aquapark területén, 15 km-re Rózsahegy és 27 km-re Chopok/Jasna síterületeitől. A szálloda vendégei részére ingyenes a belépő a Besenova élményfürdőbe (medencék, csúszda).
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.