Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nem tolonganak az algériai síterep újjáépítésére

2013.10.03. Bata Attila

Eléggé lehangoltnak tűnik az algériai turisztikai szervezet, amely komoly pénzt költene az ország egyik síterepének felújítására, vagyis pontosabban az építkezést megelőző megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére. Már harmadszor írták ki a pályázatot, de most sem jelentkezett senki a tanulmány megírására.
2010-ben írták ki először pályázatot, amelyben az algériai Tala Guilef síterepének felújítására kellett volna egy megvalósíthatósági tanulmányt készíteni. Igazából nincsenek komoly tervei a síterepnek, egy új ülőlift épülne, de az ilyen tanulmányok szükségszerűek a projekt megkezdése előtt.

Úgy néz ki, van ott hó (Kép: http://www.startimes.com)
Úgy néz ki, van ott hó (Kép: http://www.startimes.com)
A harmadik pályázat idén szeptemberben zárult eredménytelenül, vagyis senki sem nyújtott be ajánlatot. A turisztikai hivatal úgy döntött, hogy elég a várakozásból és közvetlenül megkeresnek egy svájci tanácsadó céget, akik járatosak ebben a témában. Érdekesség, hogy a tanulmány elkészítésére 100 millió algériai dinárt (kb. 275 millió forint) szánt a hivatal, de így sem kapkodtak érte.

Tala Guilef egykoron szebb napokat látott síterep, közel 1500 méter magasságban terül el a cédrusok között. A tanulmány 2014-re készülhet el, és akkor belevágnak a lift megépítésébe, valamint a hegyi szálloda felújításába is.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.