Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nem tudott lesíelni a zöld pályán, ott éjszakázott mellette

2017.02.15. Bata Attila

Egyre furcsább és furcsább eseteket produkál ez a hét a világ síterepein. Egy brazil síelő, vélhetően erősen kezdő, nem tudott lesíelni a franciaországi Les 2 Alpes egyik könnyű, zöld pályáján*. Az éjszakát a pálya melletti fák alatt töltötte, majd reggel találkozott a keresésére indult hegyimentőkkel.
Csak illusztráció (Kép: Les 2 Alpes / Facebook)
Csak illusztráció (Kép: Les 2 Alpes / Facebook)
Egy 28 éves brazil egyetemista Franciaországban tanul filozófiát és francia nyelvet. Hétfőn rokonaival indult síelni az ismert síterep, Les 2 Alpes pályáira. A nap vége felé a rokonok úgy gondolták, hogy a faluba vezető zöld pályán előbb-utóbb már biztosan le tud jönni, így magára hagyták és lesíeltek nélküle. Lenn akarták megvárni. Hát, várhatták...

A brazil fiatalembernek nem lehet erőssége a síelés, mert egyből lecsatolt, és a négy órán keresztül gyalogolt lefelé a pályán. Körülbelül a pálya 2/3-át tette meg saját lábán. Ekkor, körülbelül 1800 méteres magasságban, úgy döntött, hogy a pálya melletti fák alatt tölti az éjszakát - írják a francia híroldalak.

Közben a rokonok értesítették a rendőrséget, és megkezdődött az eltűnt síelő keresése, amely egész este eredménytelen maradt.

A dolog akár éjszaka is megoldódhatott volna, hiszen a ratrakok dolgoztak a pályán. A fiatalember próbált segítséget kérni a fák közül kiabálva, de a ratrakosok nem vették észre. Azt nem merte bevállalni, hogy kimegy a pályára, közvetlenül a hatalmas munkagépek elé.

Kedd reggel 7:30-kor a rendőrség, az önkéntesek és a hegyimentők ismét a keresésére indultak, és nagyon hamar találkoztak vele. Körülbelül 100 méterrel a lift völgyállomása felett, lécekkel a vállán ballagott lefelé.

A keresőcsoport vezetője szerint a brazil remek fizikai állapotban volt, meg sem látszott rajta, hogy a szabadban töltötte az éjszakát. Bár azt is hozzátette, hogy hatalmas szerencséje volt, hiszen az elmúlt napok kemény hideg éjszakái után tegnap "csak" +6 fokig hűlt le a levegő.

*Zöld jelzésű pályákat Európában elsősorban Franciaországban találunk. A zöld a legkönnyebb nehézségi fokozatot jelenti. Ezek tipikusan kezdő pályák.
KOMMENTEK
Tobi | 2017.02.16. 16:35
Te atyaúristen! Ez a Demoiselles nevű totál szekérút jellegű zöld pálya, ami 2400-ről ereszkedik le 1700-ra. Sacc per kábé olyan 5-6 km hosszú lehet. Ha ezt képtelen volt lefelé 4 óra alatt abszolválni, akkor nem csak a sítudásával van a baj. :D

3600-ról legyalogolok egy éjszaka alatt. Mellesleg mitől tartott a ratrakok miatt? Hogy túlvilági szörnyek? Minden eszembe jutott volna, csak ott aludni nem...

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.