Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Népszavazás: München nem akar téli olimpiát!

2013.11.11. MTI / sielok.hu

A vasárnapi népszavazás eredményeként München nem pályázik a 2022-es téli olimpia megrendezésére. Érdekesség, hogy tavaly a svájciak is népszavazást tartottak ebben a kérdésben. Akkor az érintett két kantonban élő szavazók szintén nemet mondtak a rendezésre.
Garmisch
Garmisch
A bajor főváros 1,1 millió szavazásra jogosult polgárának 52,1 százaléka voksolt a versenyek ellen, a többi tervezett helyszín közül Traunsteinben 59,67, Berchtesgadenben 54,02, Garmisch-Partenkirchenben pedig 51,56 százalék volt az ellenzők aránya.

Legutóbb 1972-ben rendezett Németország olimpiai játékokat, akkor a nyári olimpiának ugyancsak München adott otthont. A jelenlegi állás szerint Oslo, Krakkó (Zakopane és a szlovákiai Jasna bevonásával), Peking (Csangcsiakou várossal együtt), az ukrajnai Lviv és a kazahsztáni Almati jelentkezik a 2022-es lebonyolításra, Stockholm pályázatáról hamarosan dönt a Svéd Olimpiai Bizottság.

Németország, Garmisch
Németország, Garmisch
A jelentkezési határidő csütörtök, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2015. július 31-én jelöli ki a helyszínt Kuala Lumpur-i kongresszusán.

A határidő lejárta után, amikor már végleges a pályázók névsora, újra elővesszük a témát és megpróbáljuk latolgatni az esélyeket.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.