Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Népszavazás: München nem akar téli olimpiát!

2013.11.11. MTI / sielok.hu

A vasárnapi népszavazás eredményeként München nem pályázik a 2022-es téli olimpia megrendezésére. Érdekesség, hogy tavaly a svájciak is népszavazást tartottak ebben a kérdésben. Akkor az érintett két kantonban élő szavazók szintén nemet mondtak a rendezésre.
Garmisch
Garmisch
A bajor főváros 1,1 millió szavazásra jogosult polgárának 52,1 százaléka voksolt a versenyek ellen, a többi tervezett helyszín közül Traunsteinben 59,67, Berchtesgadenben 54,02, Garmisch-Partenkirchenben pedig 51,56 százalék volt az ellenzők aránya.

Legutóbb 1972-ben rendezett Németország olimpiai játékokat, akkor a nyári olimpiának ugyancsak München adott otthont. A jelenlegi állás szerint Oslo, Krakkó (Zakopane és a szlovákiai Jasna bevonásával), Peking (Csangcsiakou várossal együtt), az ukrajnai Lviv és a kazahsztáni Almati jelentkezik a 2022-es lebonyolításra, Stockholm pályázatáról hamarosan dönt a Svéd Olimpiai Bizottság.

Németország, Garmisch
Németország, Garmisch
A jelentkezési határidő csütörtök, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2015. július 31-én jelöli ki a helyszínt Kuala Lumpur-i kongresszusán.

A határidő lejárta után, amikor már végleges a pályázók névsora, újra elővesszük a témát és megpróbáljuk latolgatni az esélyeket.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.