Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Két új sípályával bővül Niederalpl síterepe

2011.11.06. 2011.12.13. Stánicz Balázs | frissítve: 2011.12.13.

Az idei téli szezontól két új sípályával bővül Felső-Stájerország "mini-hochkarja", a hóbiztosságáról messze földön híres Niederalpl. Hosszú évek után ez az első jelentős fejlesztés a síterepen. A síterepen idén magyar-osztrák sí- és snowboard iskola nyílt, magyar nyelvű oktatókkal.
Ilyen simák lesznek a pályák
Ilyen simák lesznek a pályák
Bizony nem mostanában történt a négyüléses megépítése, azóta teltek múltak az évek, de sem új pálya, sem új felvonó nem épült. Egyedüli újdonságot a Holzbox nevezetű apartmanház jelentett, bár ez nem tartozik szorosan a síterephez. A síterepek folyamatos versengésében kár lenne alul maradni, hiszen a közelben Mariazell és Gemeindealpe is fejlesztett az elmúlt években.

Az eddig 80 %-ban állami kezelésben lévő síközpont magánkezekbe került, többek közt Mürzsteg legnagyobb szállodája, az Appelhof is szerzett magának részesedést. A tulajdonosváltást fejlesztések követik, az idén mintegy fél millió eurót költenek a terepre, nevezetesen két új sípálya létrehozására, így az eddig 8 km-es pályarendszer 10 km-esre bővül.

A sípályák a korábbi piros főpályát a négyüléses mellett fogják elkerülni, majd a parkolók feletti tárcsásnál érnek újra ki az erdőből. Az új részek mellé a hóágyúrendszert is kiépítik, így szükség esetén a mesterséges havazás is bevethető.

A már meglévő pályákat több helyen szélesítették és kisimították, hogy még nagyobb síélményt nyújtsanak az ide látogatóknak. Az őszi fejlesztések kétségtelenül még vonzóbbá teszik Niederalpl-ot, melynek csodás fekvése a Hochschwab és a Veitschalpe között eddig is elnyerte a síelők tetszését.

A síterepen magyar-osztrák sí- és snowboard iskola nyílt, valamint telemark centrum kölcsönzővel, gyerek és felnőtt felszerelésekkel, az iskolában magyar nyelvű oktatókkal. Létrejött egy gyermek FreeStyle Park is, ahol a freestyle stílussal barátkozó gyerkőcök is kipróbálhatják magukat biztonságos körülmények között.
KOMMENTEK
Töri-074 | 2011.11.08. 18:30
Hurrá az új tulajnak!!! Csak így tovább.:-)
Stani | 2011.12.13. 19:02
december 16.-án nyitnak, állítólag ingyen lesz a síbérlet!
afuchs007 | 2011.12.13. 21:55
Fejlesztésekről mindig szívesen hallani!

h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.