Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Normafa témák: a Libegő és a fogaskerekű felújítása

2019.11.18. MTI

Közösen kezdeményezi a tervek szerint a főpolgármester és a XII. kerületi polgármester a kormánynál, hogy a fővárosi közfejlesztési tanács tűzze napirendjére a fogaskerekű felújítását, valamint meghosszabbítását Normafáig.
Fogaskerekű (Kép: normafapark.hu)
Fogaskerekű (Kép: normafapark.hu)
Karácsony Gergely és Pokorni Zoltán hétfő délután nyilatkozott erről újságíróknak, miután a Normafán kialakítandó parkoló ügyében egyeztetett a helyszínen.

Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP) közölte: kidolgoztak egy kisebb parkolóra vonatkozó kompromisszumos tervet, ezt megvizsgálja a főváros, majd a jövő héten folytatják az egyeztetést az ügyben.

Egyetértenek a főpolgármesterrel abban, hogy megszüntessék a természetvédelmi területen a busz- és gépkocsiforgalmat, a védett övezetben lévő erdőterületről kihozzák a parkolót és a buszvégállomást, továbbá, hogy az új parkoló ne legyen nagyobb befogadóképességű a mostaninál - ismertette.

Pokorni Zoltán azt mondta, szerinte a parkoló jelenlegi kapacitását a fogaskerekű meghosszabbított vonalának átadásáig meg kell őrizni.

Ugyancsak egyetértettek a Libegő felújításának szükségességében - folytatta -, hogy ne csupán szórakoztató látványosság legyen, hanem valóban kötöttpályás tömegközlekedési eszközzé váljon, érdemi forgalmat bonyolíthasson le - jelezte.

Karácsony Gergely elmondta: a polgármester által ismertetett elvek kiindulópontjai lehetnek a kompromisszumnak, ugyanakkor ő új parkolóhelyek kialakítása miatt egyáltalán nem vágatna ki fákat. Hangsúlyozta: lehetőséget kell biztosítani a közösségi közlekedés minél jobb kihasználására, a mostani helyzeten pedig a fogaskerekű meghosszabbításával lehetne javítani.

A főpolgármester közölte: tanulmányozzák a kerület kompromisszumos tervét, majd kialakítják szakmai álláspontjukat.
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.