Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nőtt a halálos balesetek száma az osztrák sípályákon

2013.03.21. MTI

Nőtt a halálos balesetek száma az osztrák sípályákon Nőtt a halálos balesetek és más halálesetek száma az osztrák sípályákon - figyelmeztetett csütörtökön egy bécsi sajtótájékoztatón az Alpesi Biztonság Kuratóriuma.
Mint arról az APA osztrák hírügynökség beszámolt, az idei síszezonban eddig 32 halálos baleset történt az osztrák sípályákon. Az előző szezonban 28 síelő szenvedett halálos kimenetelű balesetet. A lavinák halálos áldozatainak száma az aktuális évadban 19, 2011-12-ben 16 volt.

A halálos pályabalesetek és lavinabalesetek száma
A halálos pályabalesetek és lavinabalesetek száma
A testület jelentéséből az is kiderül, hogy a síelés közben bekövetkező haláleseteknek mintegy 30-40 százaléka szív- és érrendszeri megbetegedésre vezethető vissza.

Mindent egybevéve összesen 102-en haltak meg balesetekben az osztrák Alpok térségében, beleszámítva az olyan "nem tipikus baleseteket" is, mint a közlekedési, illetve munkahelyi balesetek. Csökkent ugyanakkor a szerencsésebb kimenetelű, halálos áldozatokat nem követelő balesetek száma. Míg 2011-12-ben 3935-et jegyeztek fel ezekből, 2012-13-ban "csak" 3733-at.

Halálos lavinabalesetek tarományonként
Halálos lavinabalesetek tarományonként
Az alpesi rendőrség képviselője arra figyelmeztetett a sajtótájékoztatón, hogy egyre több az olyan baleset, amely egyedül túrázókkal, egyedül síelőkkel történik meg. "Mindenkinek tudnia kell, hogy nagyobb a veszély, ha egyedül van úton" - szögezte le Norbert Zobel.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.