Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Nőtt a halálos balesetek száma az osztrák sípályákon

2013.03.21. | Szerző: MTI
Nőtt a halálos balesetek száma az osztrák sípályákon Nőtt a halálos balesetek és más halálesetek száma az osztrák sípályákon - figyelmeztetett csütörtökön egy bécsi sajtótájékoztatón az Alpesi Biztonság Kuratóriuma.
h i r d e t é s
Mint arról az APA osztrák hírügynökség beszámolt, az idei síszezonban eddig 32 halálos baleset történt az osztrák sípályákon. Az előző szezonban 28 síelő szenvedett halálos kimenetelű balesetet. A lavinák halálos áldozatainak száma az aktuális évadban 19, 2011-12-ben 16 volt.

A halálos pályabalesetek és lavinabalesetek száma
A halálos pályabalesetek és lavinabalesetek száma
A testület jelentéséből az is kiderül, hogy a síelés közben bekövetkező haláleseteknek mintegy 30-40 százaléka szív- és érrendszeri megbetegedésre vezethető vissza.

Mindent egybevéve összesen 102-en haltak meg balesetekben az osztrák Alpok térségében, beleszámítva az olyan "nem tipikus baleseteket" is, mint a közlekedési, illetve munkahelyi balesetek. Csökkent ugyanakkor a szerencsésebb kimenetelű, halálos áldozatokat nem követelő balesetek száma. Míg 2011-12-ben 3935-et jegyeztek fel ezekből, 2012-13-ban "csak" 3733-at.

Halálos lavinabalesetek tarományonként
Halálos lavinabalesetek tarományonként
Az alpesi rendőrség képviselője arra figyelmeztetett a sajtótájékoztatón, hogy egyre több az olyan baleset, amely egyedül túrázókkal, egyedül síelőkkel történik meg. "Mindenkinek tudnia kell, hogy nagyobb a veszély, ha egyedül van úton" - szögezte le Norbert Zobel.

Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »