Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nyitás előtt: már fehérek a hegyek Franciaországban

2014.11.17. Bata Attila

Egyre szebben néznek ki a francia, a dél-svájci és az olasz hegyek, mármint ha a heves havazások közötti szünetben valami látszik egyáltalán a webkamerákon. A hétvégén újabb havazás érte el Franciaországot, amelynek még van utánpótlása. Jelenleg úgy néz ki, hogy nem lesz gond a november végi szezonkezdettel.
Szombat este óta havazik a francia hegyekben, és eddig 2000 méter felett 30-50 centiméter hó hullott ismét. Az alacsonyabb részeken is havazott, de 1300-1400 méteren még nem maradt meg, még túl meleg a talaj ahhoz, hogy tartósan megmaradjon a hó. A havazás alsó határa 1000-1100 méteren volt, itt már vegyes halmazállapotú csapadék jött le. 

Kép: Alpe d
Kép: Alpe d'Huez Officiel
Avoriaz
Avoriaz
Chamrousse / Facebook
Chamrousse / Facebook
Franciaországban nem kapkodják el a nyitást, hanem megvárják, amíg sikerül mindent előkészíteni. Jelenleg csak Tignes síterepén lehet síelni, de hamarosan nyithat az Alpok legmagasabb üdülőfaluja Val Thorens is. Tömeges nyitásokra majd november végén kell számítani, akkor is csak néhány pályával üzemelnek majd és fokozatosan indul be az élet a karácsonyi csúcsforgalomig. 

La Plagne / Facebook
La Plagne / Facebook
VARS la Forêt Blanche / Facebook
VARS la Forêt Blanche / Facebook
A havazás már átterjedt az olasz és dél-svájci hegyekre is. Itt valamivel bőkezűbb volt a természet, tegnap estig 50-80 cm hó hullott. Kedd reggelre a havazás Ausztriába is megérkezhet, ezúttal is délről támad a hó, tehát Karintia és Kelet-Tirol webkameráit lesz érdemes nézegetni. Az osztrák meteorológusok 800 méterre teszik a hóhatárt. 
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.