Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Egymás után nyitnak az osztrák pályák

2008.11.23. Bata Attila

Egymás után nyitnak az osztrák pályák Már a hétvégén is kinyitott néhány bátrabb osztrák síterep, de a tömeges nyitás a következő hétvégére várható. Vélhetően az időjárás is kedvező marad, és szinte az összes közelebbi nagyobb síterep is kinyithat. Turracher Höhe tegnap nyitott, Schladming vasárnap nyit, Obertauern pedig hétfőn kezdi a szezont.
A stájer síterepek osztrák összehasonlításban is jól kezdték a szezont. A szokásos elsőnek mondható Turracher Höhe pénteken kezdte meg a szezont, egyelőre egy lifttel. Hasonlóan csak egy lifttel kezdett Heiligenblut. Komoly havazás érte el Lachtal-t is, bár itt még nem indult be a szezon. A stájer gleccsereken (Mölltal és Dachstein) több mint fél méter friss hó esett.

A mai napon kezdődik a szezon egy újabb stájer terepen a schladmingi Planai pályáin. Összesen hat pályát sikerült megnyitni, ahol kb. 50-60 cm vastag hó várja a síelőket. A hóágyúkat hétfőn indították be, de azóta az ég csatornái is megnyíltak, így mesterséges és természetes hó tökéletes keverékéből lehetett alapot készíteni az idei szezonra. A hat pályát hat lift fogja kiszolgálni, és három Hütte is kinyit a szezon első napjára.

Schladming az első napon (Kép: www.planai.at)
Schladming az első napon (Kép: www.planai.at)
A nyitások sorában a salzburgi Obertauern következik hétfőn, itt már méteres hó található a magasabban fekvő részeken. A hétvégi havazás számos helyen hatalmas havat hozott. A közeli Tauplitz vagy Hochkönig például eddig 60 cm friss havat kapott, de nem panaszkodhat a határhoz közeli apró síterep, Veitsch, ahol az idén új négyszemélyes liftet adnak át. Rövid idő alatt 70 cm friss hó esett, most 80 cm-t mérnek a csúcson.

Szinte a legtöbb ismert síterepen lesz annyi hó, hogy a jövő hétvégén síelni lehessen, így érdemes lesz a síterepek és weboldalunk jelentéseit nézegetni a hétvégi nyitásokkal kapcsolatban.
KOMMENTEK

Szállástippek
Almfrieden Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
Kutyabarát, négycsillagos szálloda és romantikus faházak Ramsau am Dachstein településen, a Dachstein masszívum lábánál. Wellness szolgáltatásai: gőzfürdő, infrakabin, finn szauna, pezsgőfürdő, fitneszterem, szervezett aktív programok, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Landhaus Amadeus csillagcsillagcsillagcsillag
Kiváló családi szállás apartmanokkkal és kétágyas szobákkal néhány km-re Schladmingtól, síbusszal a közelben. Wellness: szauna, infravörös kabin, tepidárium, fitnesz.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Liesl
Egyedileg berendezett, exkluzív 6-8 fős apartmanok saját szaunával Schladming / Hauser Kaibling síliftjeitől 350 méterre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.