Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Zell am See: nyolcéves kislány esett ki a liftből

2009.12.25. | Szerző: Bata Attila
Zell am See: nyolcéves kislány esett ki a liftből Szenteste napján egy nyolcéves bécsi kislány esett ki a Zell am See melletti Schmittenhöhe síterep egyik ülőliftjéből. A szokatlan balesetben körülbelül hét méter magasból zuhant a földre, de szerencsére a segítség idejében megérkezett és kisebb csoda, hogy enyhébb sérülésekkel megúszta a balesetet.
Szokatlan baleset történt Zell am See mellett tegnap délután fél három körül. Egy nyolcéves bécsi diáklánynak nem sikerült leülnie a Breiteck lift ülésére az indulásnál, de közben a lift hirtelen a magasba emelkedett. A kislány már csak a liftbe tudott kapaszkodni, miközben a lábai lógtak a levegőben. A liften egy síoktatónő is utazott, aki próbálta tartani a kislányt, hogy ne essen le.

Miután a szemtanúk szóltak a liftkezelőknek, a liftet azonnal leállították, a kislány széke körülbelül 150 métert tett meg a völgyállomástól. A közelben tartózkodó két pályamentő és az ott tartózkodó síelők siettek a kislány segítségére. A pályamentők a náluk lévő plédet kifeszítették és megkérték a teljesen elgyengült kislányt, aki már nem tudott tovább kapaszkodni a liftbe, hogy arra essen. A módszer sikeres volt, hiszen a kifeszített takaró jelentősen tompította a körülbelül hét méter magasból érkező kislány esését.

A helikopterrel érkező mentőorvos csak kisebb hátsérüléseket állapított meg a kislánynál, aki szerencsére bukósisakot is viselt. A biztonság kedvéért a kislányt a közeli kórházba szállították helikopterrel.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »