Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Obertauern: Hibridfelvonó és hatüléses az idei szezontól

2012.12.03. Stánicz Balázs

Obertauern: Hibridfelvonó és hatüléses az idei szezontól Igencsak belehúzott Salzburg egyik leghóbiztosabb síparadicsoma, ugyanis két új felvonóval rukkolnak elő az idei szezontól. Egy hibrid felvonó váltja a korábbi négyüléses Grünwaldot és egy hatüléses a négyszékes Hochalmbahnt. Új hóágyúk is beszerzésre kerültek
A négyüléses Grünwald voltaképpen ez első felvonó volt mindig is a hágónál (ha nem számítjuk a lejjebb lévő két liftet a funparknál), amennyiben Radstadt-Untertauern irányából közelítettük meg a terepet.

A Grünwald négyülésese megtette a kilométereket, amiket meg kellett tennie, elérkezett az idő a leszerelésére. Helyette egy ultramodern hibridfelvonót álmodtak az obertauerniek. Mi is az a hibridfelvonó? Ezen a felvonótípusnál ugyanazon kötélpályán egymást váltják a kabinos és az ülőszékek. Ennek meg van az a hatalmas nagy előnye, hogy a gyerekcsoportokat így sokkal könnyebb „menedzselni” a síiskoláknak és az ide érkező iskolai csoportoknak, azaz a gyermekek szállítása egyszerűbb és mindenekelőtt biztonságosabb.
Kékkel az új liftek
Kékkel az új liftek
S ne feledkezzünk el az időjárásról sem, hiszen ha mindig napsütés és nulla fok körüli hőmérsékletek jellemeznék Obertauernt, akkor feltehetően nem büszkélkedhetne a hóbiztos címmel. A kabinok 10 fősek lesznek, míg az ülőszékeket nyolc főre tervezték.

Amint felérünk a kabinnal szembetaláljuk magunkat az idei szezon másik újdonságával, nevezetesen a hatüléses Hochalmbahn-nal. Eddig egy négyszékes üzemelt, őt most nyugdíjba küldik és egy kényelmes, lehajtható plexivel ellátott hatüléses lép a helyébe.

Szintén idei hír, hogy 18 darab Sufag márkájú hóágyút sikerült beszerezni, amik a Plattenkar környékén kerülnek felállításra.
Az új Hochalmbahn
Az új Hochalmbahn
Zajlik az élet Untertauernben is, a település egy 3000 négyzetméteres területet vett meg, hogy ott a jövőben egy mélygarázst hozzon létre. A tervek szerint autómentes övezetté szeretnék tenni (legalábbis részben) az obertauerni hágót, már a próbafúrások is megkezdődtek a kiszemelt helyszínen.

A mélygarázs egy amolyan előőrs lehet a már évek óta folytonosan szóba kerülő Obertauern-Zauchensee síterep összeköttetésben, ami egyelőre még várat magára. Nem csak a hatóságokkal, a zöldekkel és a telektulajdonosokkal kell csatákat vívni, hanem az obertauerni felvonókat birtokló családoknak is egyezségre kell jutniuk, ami helyi információk szerint nem lesz egyszerű. Mindez azonban még a jövő zenéje.

Bár nem technikai újítás, de mégis érdemes szót ejteni arról, hogy az idei szezontól a másfél napos és annál hosszabb időre érvényes obertauerni síbérletekkel ráfizetés nélkül használhatjuk a szomszédos (15 km) Grosseck-Speireck liftjeit. A két síterep közt síbusz is fog közlekedni, melyet ingyenesen vehetünk igénybe.
KOMMENTEK
Tywee | 2012.12.03. 15:50
A Hochalmbahnra már nagyon ráfért a csere. Nagyon pozitív, hogy két új liftet is csináltak idénre!

Szállástippek
Appartements Steinadler
Igényes, 2-8 fős apartmanok Obertauernben, a Grünwaldkopfbahn kiskabinos lift völgyállomásától és a sípályáktól mindössze 120 méterre. Szolgáltatások: teremgarázs, fűtött sítároló, szauna.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hammerwirt Forellenhof csillagcsillagcsillag
3 csillagos hotel igényes szobákkal Obertauern közelében, ahová ingyenes síbusz indul a ház elől. Szolgáltatások: wellness részleg, félpanziós ellátás, játszószoba, wifi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Lüftenegger hétvégi ház
Hangulatos, 8 szobás házikó Mauterndorf központjában kétágyas és egyágyas szobákkal, közös étkezővel. Obertauern, Grosseck, Katschberg és Fanningberg síterepei gépkocsival pár percre találhatóak.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.