Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Okostelefon megmutatja mekkora a sor a sílifteknél

2015.11.19. Bata Attila

Az amerikai Vail síterepe új alkalmazást tesztel, amely arról tájékoztatja a síelőket, hogy a síterep liftjeinél hány perces várakozásra számíthatnak. A valós idejű adatok a síelők okostelefonjára érkeznek. A tervek szerint az idei szezonban a Vail környéki síterepeken már élesben használhatják a rendszert.
Vail Észak-Amerika egyik legjobb síterepe. A síterep használói már évek óta letölthetik okostelefonjukra az EpicMix alkalmazást, amely rengeteg hasznos információval szolgál síelés előtt, közben és után. Az információk köre az idén egy régóta várt dologgal bővülhet, talán sokak számára a leginkább vágyott adatokkal, vagyis hány percet kell sorban állni a síterep liftjeinél.

A műszaki megoldás hasonlít a repülőtereken már használt megoldáshoz. Ott a repülőtér üzemeltetők kapnak hasznos adatokat a sorok hosszáról. A módszer lényege, hogy a liftek közelében számos érzékelőt helyeznek el, amelyek névtelenül begyűjtik a közelben található mobiltelefonok adatait. Ezekből az adatokból készül egy becslés, amely a sorok hosszát mutatja.

Hány percet kell várni a lifteknél?
Hány percet kell várni a lifteknél?
Amennyiben a módszer beválik és tényleg használható, akkor valószínűleg más síterepek is hamarosan bevezethetik. Vail nyáron az ausztráliai Perisher síterepén tesztelte az alkalmazást (ott olyankor van tél), amely végül is már saját síterepnek számít, hiszen az amerikaiak idén megvették.

A cél az, hogy az idei szezonban Breckenridge, Keystone, Vail és Beaver Creek síterepeinek 55 legfontosabb liftjéről a síelők percenként frissített adatokhoz jussanak. Az okostelefonon minden sílift mellett szerepel, hogy hány perc a becsült várakozási idő.

Vailben hét évvel ezelőtt vezették be azokat a liftkapukat, ahol nem kell kézzel a leolvasóhoz tenni a bérleteket. Azóta folyamatos a műszaki fejlesztés, ennek legújabb lépése a liftek előtti várakozási idő megbecsülése.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.