Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Októberi havazástól fehérlenek az olasz hegyek

2016.10.11. Bata Attila

Nem olyan ritka alkalom a kisebb-nagyobb (20-30 cm) havazás októberben az olasz hegyekben, de a tavalyi hóban szegény szezonkezdet után már ennek is nagyon lehet örülni. A vasárnap este kezdődött a havazás, a hét közepéig tart, és a legmagasabb régiókban akár félméteres havat is hozhat.
Tegnap már 1200 méteres magasság felett is havazott az Alpok olasz oldalán. Egyelőre a keleti részek kaptak többet a havazásból, de holnapra már a nyugati részeken is meghízhat a hó vastagsága.

Stelvio
Stelvio
A kedvenc síterepek közül Livignoban hétfő reggelre mínusz 6 fokot mértek és szépen befehéredtek a hegyoldalak. A síterepek üzemeltetői mintha összebeszéltek volna, a legtöbb helyről (pl. Stelvio, Bormio és Foppolo) 30 cm havat jelentettek. A Stelvio-hágóra vezető híres panoráma utat (Dél-Tirol felől) le is kellett zárni ideiglenesen a havazás miatt.

Livigno tegnap
A havazásnak még van utánpótlása, szerdáig további havazásokat várnak az Alpokban, így 2000 méter felett több helyen is összejöhet a félméteres hómennyiség.

Webkamera Rifugio Montebello - 2084 m
Webkamera Rifugio Montebello - 2084 m
Érdekesség, hogy a délebbre található Appenninekben is havazott. Igaz, itt kevesebb hullott, de ez volt az idei szezon első havazása.
Rifugio Montebello a terasz padja közelről
Rifugio Montebello a terasz padja közelről
Foppolo
Foppolo
Foppolo
Foppolo
Bormio webkamera
Bormio webkamera
Santa Caterina
Santa Caterina
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástipp
Chalet Gardenia csillagcsillag
A Chalet Gardenia összesen 8 db 3, 4 és 5 személyes nappali+hálószobás apartmant kínál a bormiói síliftektől kb. 10 percre gyalogosan. A sílift a ház elől megálló síbuszokkal is megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.