Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rég nem látott sok hó az olasz pályákon

2008.12.05. Bata Attila

Rég nem látott sok hó az olasz pályákon A kivételesen fantasztikus, decemberi olaszországi hóviszonyok alól Tonale és környéke sem kivétel. A gleccserpályák már hetek óta üzemelnek, a napokban újabb méternyi friss hó esett, a lenti pályák az előző napokban nyíltak meg, szintén remek hóviszonyok között.
Rég nem láttak ennyi havat a december elején az Alta Val Camonica környékén. Pontedilegno oldalában több mint 50 cm hó esett, de nem csak a pályákon, hanem pályán kívül is tekintélyes vastagságú a hóréteg. Temù oldalában 30-40 cm hó esett az utóbbi napokban, amely pontosan elég ahhoz, hogy a hétvégén már síelni lehessen itt is.

Csütörtöktől sorban nyitnak ki a pályák, szombaton már legalább annyi pálya lesz nyitva, mint egy gyengébb főszezoni napon. A pályamunkásoknak van dolguk bőven, főleg arra koncentrálnak, hogy a lenti pályákat már lehessen használni a hétvégén, a fenti gleccserpályákat nem is bántották hétközben, amúgy sem lett volna egyszerű egy méter vastag friss havat eldolgozni.

Ha már a hóviszonyokról beszélünk, jegyezzük meg, hogy rég nem látott kitűnő hóviszonyokat találunk az olasz hegyekben. November közepe óta folyamatosan esik a hó a magasabb részeken, Velence városát a héten elöntő esőzés a környékbeli hegyekben 2 méteresre hízlalta a hóréteget. A toszkánai all'Abetone (Pistoia) pedig a helyi viszonyok között szinte hihetetlenek tűnő, három méter vastag hóval kezdte meg a szezont csütörtökön.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.