Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megdöbbentően kevés a hó Olaszországban

2015.12.28. Stánicz Balázs

Szinte egész Európából hiányzik a természetes hó. Hóhiánnyal küzdenek a Pireneusok, az Alpok és a Kárpátok síterepei egyaránt, sőt még Skandinávia egy részén sem túl rózsás a helyzet.
A Déli-Alpokban még bizarabb a hóhelyzet. Az olasz Alpok számos részén október óta nem esett csapadék (sem eső, sem hó formájában), igaz síelni a hóágyúknak köszönhetően lehet, már ahol.

A hegyekben szárazság tombol, egy-két helyen erdőtüzek is lángra lobbantak.

Az olasz Dolomitok a napokban...

Reménykedésre ad okot, miszerint Svédország déli részén tegnap elkezdődött a havazás és Oroszország felől egyre közelebb jön a szibériai hideg.

Az újév első napjaiban az eddigieknél jóval hidegebb időre számíthatunk és a várva várt havazás is megjöhet.
KOMMENTEK
toci | 2015.12.29. 11:34
Valoban nagyon furcsa latvany. Viszont gyonyoru az ido - csak a kek eg, napsutes es kelloen hideg. Szinten furcsa latni telen a sok turazot a hegyekben:) Marmolada felso reszen viszont szuper minosegu termeszetes ho van (alul kevesbe jo a muho), kozel nulla emberrel es olcso napijeggyel (ugyanis nem megy az osszekottetes Arabbaval). Passo San Pellegrino-n nem volt veszes tomeg, de sajnos a par nyitva levo palya kozul az alsok delutanra mar jegesedtek es buckasodtak, Alta Badia-n pedig szuper minosegu muhavat gyartottak; olyan volt, mint Ausztriaban barmikor telen. Ennyi palyat kinyitni ilyen minosegben, termeszetes ho nelkul hihetetlen teljesitmeny. A Sella Rondahoz tartozo palyakon emberfeletti tomeg volt (ez Arabbara is igaz, Canazei-t/Val Gardena-t kihagytam), ezek a palyak mar 11 korul buckasak, jegesek voltak. Viszont Alta Badia-n lehetett talalni boven olyan helyet, ami delutan 4kor is meg elvezheto :) bovebb info: http://www.dolomitisuperski.com/en/...live-info/open-slopes

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.