Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Még április végén is lehet síelni Olaszországban

2009.03.31. Bata Attila

Még április végén is lehet síelni Olaszországban Harminc éve nem volt ennyire hóban gazdag a szezon Olaszországban, mint az idén. Trentino tartományban a hivatalos adatok szerint eddig majdnem 13 méternyi hó hullott le összesen a szezon első napja óta, és még nincs vége a télnek! Ezen a héten az 1500 méter feletti részeken újra havazni fog.
Különösen a február volt hóban gazdag. Ebben a hónapban esett a legtöbb hó, és ekkor mérték a legvastagabb hótakarót Olaszország több részén. Február eleje hozta meg a nagy rekordot, a Presena-gleccser feletti hegyekben egy nap alatt 140 cm hó hullott. Ilyen előzmények után szinte természetesnek tűnik, hogy a magasabban fekvő síterepek április végi, illetve május elejei zárással számolnak.

Az olasz síterep-üzemeltetők szerint jót tett a válság a helyi síelésnek. Az olaszok végre kinyitották a szemüket és észrevették a közelben található értékeket, vagyis otthon is tudtak egy jót síelni. A távolabbi és drágább utazások elmaradásának következtében a helyi terepek húztak hasznot a szezonból, így a válság nem érintette meg igazán az olasz pályákat. Sőt! Igazi kasszasikert hozott például a karácsonyi időszak. Évek óta nem tapasztalt rekordbevételek születtek az ünnepeke alatt.

A legtöbb síterepet továbbra is méteres hó borítja, és valószínűleg ezek a síterepek még kitartanak a húsvéti ünnepekig. Az Aosta-völgyben még ennél is továbbtart a szezon, Cervinia, Faloria és Cortina valószínűleg május 3-ig üzemelteti majd a felvonóit. Bormióban április 26-án zárul a szezon. Egy nappal előtte, szombaton, hatalmas karnevált rendeznek a síterepen. Rengeteg ajánlattal próbálják még a síelőket még áprilisban is idecsábítani. Például, aki a kijelölt szálláshelyeken lakik, az ingyen síelhet. Akik vonattal, vagy legalább négyen egy autóval érkeznek, 10 euró kedvezményt kapnak a napijegy (29 euró helyett csak 19 euró) árából. Egyes bérlettípusokkal a helyi fürdőket is ingyen lehet látogatni áprilisban.
KOMMENTEK

Szállástipp
Residence Civetta csillagcsillag
Modern 2-8 fős apartmanokból álló ház, 100 m-re Civetta felvonóitól. A minőségi fa bútorokkal felszerelt apartmanok mindegyikében található LCD TV. További szolgáltatások: szauna, sószoba, ingyenes WIFI, sítároló, gyerekeknek játszószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.