Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Olaszország: 40-50 cm hó hullott a hegyekben

2017.03.02. | Szerző: Bata Attila
Síelős szempontból eléggé jól indult a március Olaszországban. Az enyhe február végi időjárást egy rövid hidegfront zárta le, amely 40-50 centiméter friss havat hozott a hegyekben tegnap reggelre. Utána ismét hétágra sütött a Nap, majd az előrejelzések szerint hétvégére újabb félméternyi hó hullhat.
Március első napjának reggelére átlagban 30-40 cm hó hullott az 1600-1800 méter feletti részeken az Olasz-Alpokban, főleg a középső és a keleti részeken. A keleti részeken éjszakára egészen 500-600 méterre süllyedt a havazás határa. Trentino tartományban, a Dolomitokban vagy Tarvisioban 1200-1300 méteres magasságban 20-30 cm friss havat mértek, 1700-1800 méter felett pedig 50 centi hó hullott. Ismét fehérek az ismert sífalvak, mint pl. Bormio, Aprica, Madesimo, Livigno, Cortina, Canazei, Madonna di Campiglio, Forni di Sopra vagy Courmayeur.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A havazás után egyből kisütött a Nap, csodálatos időben lehetett élvezni a síelést. A hétvégére azonban újabb havazás várható. A nyugati részeken már pénteken megkezdődhet a havazás, amely fokozatosan áthúzódik az Olasz-Alpok keleti részére is. 1200 méter felett várható havazás, amely helyenként újabb fél méter havat hozhat a hétvégére.
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó galériák:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 50 vendég és 1 regisztrált felhasználó látogatja.