Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Olaszország: eddig fél méter friss hó, és jön a többi!

2016.01.12. Bata Attila

Az időjárás lassan összeszedi magát és végre tél lesz januárban az olasz hegyekben is. Az Alpok déli oldala decemberben csak várta a nagy havat, de amióta 2016 beköszöntött, egyre jobban fehérednek a hegyoldalak. Tegnapig újabb 40-80 cm hullott a hegyekben, de a hétvégén becslések szerint ugyanennyi hullhat.
Az utóbbi napokban szépen havazik az olasz Alpokban. Kezdjük a francia határhoz közeli Aosta-völggyel. Itt 2000 méteres magasságban 40-50 cm hó hullott, 2500 méter felett pedig 80 cm friss hó érkezett.

Cervinia, Hotel Jumeaux / Facebook
Cervinia, Hotel Jumeaux / Facebook
A legjobbkor jött a havazás a keleti részekre is. Madona di Campiglio síterepén az 1700 méter feletti részre 45 cm hó érkezett, itt lassan újabb pályákat nyithatnak majd meg. Hasonló helyzetbe került a többi síterep is, mint például Folgarida-Marilleva, ahol ma 45 cm hó hullott. Ennek örömére, valamint a következő napokban várható nagyon hideg időjárásnak köszönhetően, a síterep azt tervezi, hogy a hétvégére végre az összes liftet beindítja.

Livigno: szomorú megemlékezés az elhunyt David Bowie-ra a havazásban
Tonale környékén is szépen hullott. Itt napközben 1600 méter felett esett a hó, a Tonale-hágónál 50 cm friss havat mértek, fenn a Presena-gleccseren már 70 centimétert. Estére a havazás már az alacsonyabban fekvő részeket is elérte.

Livigno, Carosello 3000 / Facebook
Livigno, Carosello 3000 / Facebook
Bár nem kéne telhetetlennek lenni, de a mostani havazás az enyhe időjárás miatt kissé nedves havat hozott eddig. A következő napokban ide is elér a szibériai hideg, és kifagynak a pályák. Ezen felül a hétvégén újabb nagyadag havat várnak a meteorológusok, reméljük már igazi porhóval.

Solda/Sulden
KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Loredana csillagcsillagcsillag
3 csillagos, 1 hetes turnusban foglalható hotel 150 méterre Livigno legközelebbi sípályájától/ülőliftjétől és 1,5 km-re a város központjától. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelivel, félpanzióval, vagy teljes ellátással, ingyenesen használható szaunarészleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalet Gardenia csillagcsillag
A Chalet Gardenia összesen 8 db 3, 4 és 5 személyes nappali+hálószobás apartmant kínál a bormiói síliftektől kb. 10 percre gyalogosan. A sílift a ház elől megálló síbuszokkal is megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.