Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Olaszország: két méter hó hullott 48 óra alatt

2013.12.26. Bata Attila

Akik eddig azért panaszkodtak, hogy kevés a hó az olasz hegyekben, azok valószínűleg most meggondolták magukat. Túl sok hó esett az előző napokban, komoly fennakadásokat okozott az olasz hegyekben. Elment az áram, utakat és síterepeket kellett bezárni az ünnepek alatt a nagy havazás miatt.
Ha lehet is benne egy kis olaszos túlzás, valószínűleg nincs olyan távol a valóságtól az olasz Madesimo síterep weboldalának közleménye, vagyis ma reggel 8:30-ra két méter hó hullott a síterepen. Más helyszíni beszámolók is 1,5-2 méteres hóról számolnak be. A helyiek szerint komoly a helyzet, a fák nem bírták a hó súlyát és rádőltek a villanyvezetékekre. Az áramszünet miatt a helyi webkamerák sem működnek, az utolsó képet még hajnal 1-kor továbbították.

Kép: http://www.valtellinamobile.it
Kép: http://www.valtellinamobile.it
A havazás már több bosszúságot okoz, mint örömöt. Számos utat kellett lezárni hóvihar vagy kidőlt fák miatt. Leálltak a vonatok Olaszország és Svájc között. Sok olasz síterep megközelíthetetlenné vált. Ha el is lehetne oda jutni, akkor sem lenne nagy az öröm, hiszen a lavinaveszély és az erős szél miatt nagyon sok síterep bezárt vagy csak néhány pálya üzemel az ünnep második napján.

Kép: Calendario Valtellinese
Kép: Calendario Valtellinese
A jó hír, hogy bőven esett hó a francia, svájci és olasz síterepeken az előző napokban. Amint normalizálódik a helyzet, jól jön majd ez a friss 50-150 cm hó.
Az utolsó webkamera kép
Az utolsó webkamera kép
Ausztriában is havazott. A ZAMG jelentése szerint az Ötztal és Stubaital régiókban kb. 30-50 cm, Kelet-Tirolban pedig 20-30 cm hó hullott ma reggelig.
KOMMENTEK
kobe26 | 2013.12.26. 22:02
:)
DMiklos | 2013.12.26. 22:41
http://toochee.postr.hu/ahol-husz-m...eter-ho-esik

Na, ezen a linken lehet igazi nagy havat látni... :-)
| 2013.12.27. 10:29
:( reméljük nem sok ember fog elveszni lavina miatt.
nem is kell hogy senki rámenjen magától lejönnek most:
http://www.tageszeitung.it/2013/12/...27/die-verschwundene-pist...

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.