Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Olaszország: méteres havazás a Piemont régióban

2015.03.16. Bata Attila

Az előrejelzéseknek megfelelően megérkezett a hétvégére jelzett havazás az olasz hegyekbe. Ezúttal a Piemont régió járt a legjobban, ahol méteres friss hó hullott a magasabb régiókban. Az olasz határral szomszédos francia és svájci hegyek is 30-50 cm friss hóval gazdagodtak.
Szombat este óta ismét havazik az Alpok déli oldalán. A havazás vasárnapról hétfőre erősödött meg a legjobban, hétfő reggelre már tekintélyes mennyiségű hó esett. A legtöbb havat a francia-olasz határon húzódó Alpes maritimes / Alpi Marittime régió és annak olasz oldala Piemont (Piemonte / Piémont) kapta. Itt 80-100 cm hó hullott hétfő reggelig a helyi meteorológiai hálózat mérőállomásainak adatai alapján.
 
Snowpark Prato Nevoso / Facebook
Snowpark Prato Nevoso / Facebook
Az előző héten ezen a részen már tavaszias volt az időjárás, de néhány napra ismét visszatért a tél. A havazás még kedd reggelig folytatódik, további 30-40 cm havat várnak az olasz és a dél-svájci hegyekben. Utána újabb enyhülést jósolnak a meteorológusok, így a környéken megnövekedett lavinaveszéllyel kell számolni.
Artesina / Facebook
Artesina / Facebook
KOMMENTEK
foldesjimko | 2015.03.17. 09:21
Nálunk, meg tavasz...!

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.