Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Olimpiai keretről döntött a síszövetség elnöksége

2018.01.23. | Szerző: Magyar Sí Szövetség
A februári téli olimpiára utazó versenyzőkről hozott döntést a Magyar Sí Szövetség elnöksége ma este. Az alpesi sízők között a nőknél két hellyel rendelkezünk: A és B szintű kvóta esetén Maróty Mariann és Hozmann Szonja indulhat.
h i r d e t é s
A férfiaknál alpesi síben Kékesi Márton, a sífutók közül Kónya Ádám kapott indulási jogot az elnökségtől. Északi síben Szőcs Emőke képviseli a magyar színeket, a napokban dől el, hogy biatlonban a kvóta visszaosztásánál kap-e zöld utat Phjongcshangba vagy sífutásban állhat rajthoz. Ha kvótához jut biatlonban, abban az esetben Papp Ildikó versenyezhet sífutásban. A napokban az is eldől, hogy a Nemzetközi Sí Szövetség a freestyle síző Elizabeth Swaney-nek és a síugró Vörös Virágnak biztosít-e olimpiai kvótát.

Biatlonban egyelőre kérdéses Szőcs Emőke szereplése az ötkarikás játékokon, de a kvóta visszaosztás kapcsán még van esélye az olimpiai részvételre.

Sífutásban egy férfi és egy női versenyző jogosult az indulásra. A hölgyeknél ketten álltak versenyben az indulásért: Papp Ildikó és Szőcs Emőke. Az elnökség döntése alapján a férfiak között Kónya Ádám, a nőknél a jobb pontokat szerző Szőcs Emőke lehet ott a február 9-én kezdődő phjongcshangi téli játékokon. Amennyiben a kvóta visszaadások után kvalifikációt szerez biatlonban, abban az esetben Papp Ildikó indulhat sífutásban.

Vörös Virág síugró is versenyben volt az olimpiai indulásért, de a kvalifikációs időszakban kisebb sérülés hátráltatta, így nem tudott bizonyítani. Ha a Nemzetközi Sí Szövetségtől a visszaadott kvóták újraosztásakor Virág is indulási joghoz juthat, az elnökség döntése szerint női síugrásban ő képviselheti Magyarországot.

Freestyle síben Elizabeth Swaney szintén a kvóta visszaadásokban bízhat.

Alpesi síben Miklós Edit sérülésével a magyar csapat a legjobbját veszítette el. Olimpiai hetedik helyezett sízőnk egy plusz női kvótát szerzett remek világkupa szereplésének köszönhetően. A két női kvótából az egyiket a 16 éves Hozmann Szonja kapja. Amennyiben a Nemzetközi Sí Szövetség elfogadja, hogy a másik kvóta B kvalifikációs versenyzőhöz kerüljön, akkor Maróty Mariann Mimi is elindulhat az olimpián.
A férfiaknál három síző – Kékesi Márton, Nagy Bence, Samsal Dalibor - küzdött az egyetlen kvótáért. Az elnökség a tavalyi világbajnokságon kiemelkedően szereplő Kékesi Mártonnak szavazott bizalmat.
Kékesi Márton képviseli alpesi síben Magyarországot az idei téli olimpián.
A Nemzetközi Sí Szövetség és a Nemzetközi Biatlon Szövetség január 26-ig hoz döntést a megmaradt kvótákról.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »