Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Orciéres: új hatszemélyes lift épül januárra

2013.12.25. Bata Attila

A Labellemontagne csoport összesen tíz síterepet üzemeltet Franciaországban. Az idei évben történetük eddigi legnagyobb fejlesztését hajtják végre, négy új liftet is építenek egyszerre. Ezek közül egy hatszemélyes épül a magyarok körében is ismert Orciéres 1850 feletti hegyen.
A Labellemontagne csoport az idén a nyeresége 25-35%-át forgatja vissza fejlesztésekbe, amely azt jelenti, hogy körülbelül 20 millió euró értékben fejlesztenek a 10 síterepükön. A fejlesztéseken belül is kiemelkedik négy síterep, ahol új liftek épülnek. A négy síterep közül talán Orciéres neve a legismertebb a hazai síelők előtt.

A kétszemélyes Lacs liftet még 1981-ben építette a POMA. Fontos lift, hiszen olyan területre vezet fel, amelyet nagyon szeretnek a síelők a remek hóviszonyok miatt. A több mint harmincéves liftet azonban már meghaladta az idő, szinte minden tekintetben. Kapacitásban, gyorsaságban és legfőképp biztonságban. Az új hatszemélyes (Estaris lift) már hatalmas fejlődést jelent a magát családbarátnak hirdető síterepen.

Balra a régi, jobbra az új lift (Kép: Orciéres 1850)
Balra a régi, jobbra az új lift (Kép: Orciéres 1850)
Tehát a korábbi kétszemélyes helyett egy hatszemélyes, a korábbi 12 perces menetidő helyett egy ötperces és a korábbi 900 fő/órás kapacitás helyett az idén egy 2400 fő/órással számolhatnak az ide érkezők. A képen még egymás mellett látszik az új és a régi lift is. A jobb oldali új lift a tájképben is kevesebb kárt okoz, kevesebb oszlop tartja a kábeleket. A lift 2286 méterről indul és 2586 méter magasra érkezik.

Az új liftet is a POMA építi, amely egy új modellel (Eezii) próbál betörni a piacra. Eddig kettőt már biztosan eladtak, mindkettőt a Labellemontagne csoportnak. Az új típus gyermekbiztonsági extrákkal jön, de ahol lehet faragtak a költségein, hogy megfizethetőbb legyen a kisebb síterepeknek is. Az új liftet idén augusztusban kezdték el építeni és a jelenlegi állás szerint csak 2014 januárjában adják át.

A mostani építkezés 5,5 millió euróba kerül a síterepnek. A tervek szerint a következő nagyobb fejlesztésre 2017-ben kerül sor, akkor a Montagnou kétszemélyes liftet cserélik le egy modernebbre.

A Labellemontagne csoport Orciéresen kívül újabb lifteket épít még az idén Notre-Dame-de Bellecombe, Saint-Francois-Longchamp és Crest-Voland terepein.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.