Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az orosz hadsereg síléceket rendel a katonáinak

2012.08.17. Bata Attila

Az orosz hadsereg síléceket rendel a katonáinak Az Orosz Honvédelmi Minisztérium új síléceket vásárol katonáinak. A pályázati kiírás szerint 950 darab szettre várnak ajánlatot, amelyekért darabonként körülbelül 330 000 forintot hajlandóak fizetni. Mielőtt cirill betűs lécek indulnának meg Oroszország felé, érdemes megvizsgálni a részleteket is.
Amikor meghallottam a hírt, boldogult katonakorom jutott eszembe, azon belül is a parancsnokom irodája, amelynek a falán egy kép lógott. A képen a parancsnok és társai tetőtől talpig fehér ruhában, síléccel a lábukon gyakorlatoztak a Bakonyban, talán a hetvenes-nyolcvanas években. Valószínűleg ezek az idők már nem jönnek vissza a magyar hadseregben, de vannak még síelős katonák máshol, például az oroszoknál.

Az Orosz Honvédelmi Minisztérium meghirdette, hogy mennyit hajlandó fizetni 950 darab szettért, amelynek tartalmaznia kell a lécet, a botot, a kötést, és a fókát (szőrmés jellegű anyag, amelyet hegymenetben a túrasízők a léc talpára ragasztanak, hogy megakadályozza a visszacsúszást). A teljes keret a beszerzésre majdnem 44 millió rubel (kb. 313 millió forint), amely alapján egy léc fajlagosan kb. 330 000 forintot ér meg a hadseregnek.

Az amerikai hadsereg gyakorlat közben, az oroszok bukósisakot nem kértek ... (Kép:  Federation of American Scientists)
Az amerikai hadsereg gyakorlat közben, az oroszok bukósisakot nem kértek ... (Kép: Federation of American Scientists)
Az ajánlatokat augusztus 18-ig várják, aztán a következő héten döntenek a nyertesről. A nyertesnek lesz még egy aprócska feladata is. A kiírásban az is szerepel, hogy a léceket a saját költségén kell eljuttatnia december 15-ig a hadsereg alakulataihoz. Ezek közül az egyik a Kaukázus magashegységeiben állomásozó csoport, a másik pedig az ország másik vége, az Északi-sarkkör környékén lévő alakulat.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.