Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Összeveszett két síterep: nincs többé közös bérlet

2019.10.20. Bata Attila

Mostanában inkább az jellemző, hogy egy bérlettel minél több síterepet lehessen besíelni. Azonban, ha két síterep nem tud megegyezni, akkor a korábbi megállapodásnak is vége.
Kép: Bergbahnen Wildhaus
Kép: Bergbahnen Wildhaus
Történt már hasonló korábban is, sőt Svájcban is, hogy két síterep felmondja a közös bérletet. Toggenburg és Wildhaus közel 20 éve közös síterep. Ez nemcsak közös bérletet jelent, hanem fizikai összeköttetés is épült a két svájci síterep között, vagyis át lehet csúszni egyik helyről a másikba.
A síterep
A napokban látott napvilágot a hír, hogy a két síterep nem tud megegyezni egymással, amelynek a hátterében a szokásos anyagi okok állnak, vagyis nem tudják olyan arányban elosztani a közös bevételeket és költségeket, hogy az mindkét fél számára elfogadható legyen.

A jelenlegi helyzet szerint idén nem lesz közös bérlet, de még közös pálya sem, hiszen a két síterepet összekötő pályát idén zárva tartják.
A térképen pirossal kettévágva a két a síterep
A térképen pirossal kettévágva a két a síterep
Azt mondani sem kell, hogy ez a helyzet csak rosszat tesz az idegenforgalomnak. A síelésből és turizmusból élő helyi vállalakozások már megkongatták a vészharangot és nagyon szeretnék, hogy visszaálljon a régi rend. Egyes szállásadók már arról számolnak be, hogy a kedvezőtlen hírek miatt 10 százalékkal esett vissza a foglalások száma. Sokan a szokásosnál is nagyobb kedvezményekkel próbálják megtartani korábbi és leendő vendégeiket.

Természetesen a két társaság képviselői továbbra is egyeztetnek a sokak által remélt közös folytatásról.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.