Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szent a béke: egyben marad a svájci Négy-völgy!

2014.09.10. Bata Attila

Már-már úgy látszott, hogy szétesik a legnagyobb svájci síterep, a Négy-völgy. Tényleg a legutolsó pillanatban sikerült megmenteni a síterepet a felbomlástól, így nem kell az idén fele annyi pályáért ugyanannyit fizetni, mint korábban. A téli turizmusból élő helybeliek és a törzsvendégek fellélegezhettek.
Verbier, Nendaz, Veysonnaz és Thyon sítepeit üzemeltető lifttársaságoknak az utolsó pillanatban sikerült rendezniük vitás ügyeiket, és ahogy a helyi sajtó írta, nem lőtték lábon saját magukat. A négy üzemeltető közötti anyagi ellentéteket annyira sikerült rendezni, hogy a Négy-völgy (4 Vallees) üzemeltetői a következő 18 évre is megkötötték a szerződést. 

Az előzményekről itt írtunk. Röviden, először Verbier vált ki és alapította meg „saját” síterepét, majd júliusban a maradék három üzemeltető egyesült. A szétválás nagyon rossz lett volna az üzletnek, eddig 412 kilométernyi pályát lehetett besíelni egy bérlettel, ezentúl pedig körülbelül ugyanennyi pénzért csak a felét lehetett volna. De győzött a józan ész, és segített a kanton által kirendelt békéltető és minden úgy lesz, mint régen. 

A gond az, hogy a felkészülés szempontjából az egész nyár elveszett. Külön-külön prospektusok készültek, az utazásszervezők pedig nem fogadtak foglalásokat addig, amíg nem rendeződik a helyzet. Azt a helyi turisztikai hivatal is elismeri, hogy ilyen előzmények után gyengébb szezonra kell számítani a síterepeken. 
KOMMENTEK
gaboca | 2014.09.10. 21:06
Jó a síbot fogása! :-)
palvia | 2014.09.11. 14:26
Nem baj nem zavarnak a kihalt sípályák. Remélem márciusban össze jón.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.