Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Összeveszett két síterep: nincs többé közös bérlet

2019.10.20. Bata Attila

Mostanában inkább az jellemző, hogy egy bérlettel minél több síterepet lehessen besíelni. Azonban, ha két síterep nem tud megegyezni, akkor a korábbi megállapodásnak is vége.
Kép: Bergbahnen Wildhaus
Kép: Bergbahnen Wildhaus
Történt már hasonló korábban is, sőt Svájcban is, hogy két síterep felmondja a közös bérletet. Toggenburg és Wildhaus közel 20 éve közös síterep. Ez nemcsak közös bérletet jelent, hanem fizikai összeköttetés is épült a két svájci síterep között, vagyis át lehet csúszni egyik helyről a másikba.
A síterep
A napokban látott napvilágot a hír, hogy a két síterep nem tud megegyezni egymással, amelynek a hátterében a szokásos anyagi okok állnak, vagyis nem tudják olyan arányban elosztani a közös bevételeket és költségeket, hogy az mindkét fél számára elfogadható legyen.

A jelenlegi helyzet szerint idén nem lesz közös bérlet, de még közös pálya sem, hiszen a két síterepet összekötő pályát idén zárva tartják.
A térképen pirossal kettévágva a két a síterep
A térképen pirossal kettévágva a két a síterep
Azt mondani sem kell, hogy ez a helyzet csak rosszat tesz az idegenforgalomnak. A síelésből és turizmusból élő helyi vállalakozások már megkongatták a vészharangot és nagyon szeretnék, hogy visszaálljon a régi rend. Egyes szállásadók már arról számolnak be, hogy a kedvezőtlen hírek miatt 10 százalékkal esett vissza a foglalások száma. Sokan a szokásosnál is nagyobb kedvezményekkel próbálják megtartani korábbi és leendő vendégeiket.

Természetesen a két társaság képviselői továbbra is egyeztetnek a sokak által remélt közös folytatásról.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.