Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivál lesz a Mátrában

2017.09.19.

Az outdoor sportok szerelmeseinek kihagyhatatlan eseménynek ígérkezik az ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivál, amit idén első alkalommal, hagyományteremtő céllal rendeznek meg Galyatetőn 2017. szeptember 23-24-én.
Az év egyik legizgalmasabb hegyisport-rendezvényére várja a Magyar Természetjáró Szövetség az outdoor sportok és a túrázás kedvelőit.

Az Országos Kéktúra és az aktív turizmus népszerűsítését célul kitűző ŐsziKÉK Hegyisport Fesztivált az ország harmadik legmagasabb pontján, Galyatetőn, a Galyatető Turistacentrum melletti szabadtéri parkoló, illetve a közeli liget területén rendezik meg.

A kétnapos rendezvényen lesz műfalas mászóverseny, közösségi jóga, látványos sportbemutatók, vezetett túrák a környéken, valamint levetítik a Reel Rock hegyifilm-fesztivál legizgalmasabb filmjeit is. A rendezvény összes programja ingyenesen látogatható.

A programok két helyszínen a Galyatető Turistacentrum mögötti GTC Fesztiváltéren, valamint az innen kb. 200 méter távolságban fekvő parkban, a GTC Ligetben kerülnek megrendezésre.
Az esemény helyszíne, a Galyatető Turistacentrum | Fotó: Facebook.com/Galyatető Turistacentrum
Az esemény helyszíne, a Galyatető Turistacentrum | Fotó: Facebook.com/Galyatető Turistacentrum

Miért ŐsziKÉK? – Kéktúra a középpontban

A rendezvény egyik célja a Galyatető Turistacentrum mellett vezető Országos Kéktúra (OKT) népszerűsítése is. A fesztiválra az OKT-t fenntartó Magyar Természetjáró Szövetség is kitelepül: a vezetett Mini-KÉK túrák mellett kéktúrás ajándéktárgyak, pecsételőfüzetek vásárlására lesz lehetőség, a Turista Magazinra előfizetőket és TEKA kártya (Természetjáró Kedvezménykártya) vásárlókat pedig ajándékkuponnal és nyereményjátékkal várják.

Minden, ami mászás – Reel Rock Boulder Jam és szabadtéri filmvetítések

Szeptember 22-én, pénteken este szeretettel várják a versenyzőket és a nagyközönséget egy szabadtéri ’Warm Up’ Reel Rock filmvetítésre, hogy ráhangolódjunk a szombaton kezdődő 2 napos ŐsziKÉK Hegyisport-fesztiválra és a Reel Rock Boulder Jam falmászó versenyre.

A rendezvény központi programja a szombat-vasárnap zajló Reel Rock Boulder Jam. A GTC Fesztiváltéren, a Galyatető Turistacentrumban felállított műfalon zajló mászóversenyre határon innen és túlról több mint 100 sportoló érkezik, akik a szombati selejtezők után a vasárnapi döntőben mérik össze ügyességüket és gyorsaságukat.

Szeptember 23-án, szombaton este egy rendhagyó, Reel Rock filmvetítéssel egybekötött mászóbulira várják az érdeklődőket. A Visual Europe jóvoltából különleges fényfestés lesz a Galya kilátón, majd a Best of Reel Rock filmvetítés keretében az elmúlt évek legjobb boulder és highline témájú filmjeiből készült válogatást láthatják a nézők a csillagos ég alatt felállított „szabadtéri moziteremben”. A vetítés után 22:00-től ugróversenyt rendeznek a kivilágított műfalon.
Az eseményt a Magyar Természetjáró Szövetség szervezi | Fotó: Facebook.com/Magyar Természetjáró Szövetség
Az eseményt a Magyar Természetjáró Szövetség szervezi | Fotó: Facebook.com/Magyar Természetjáró Szövetség

Kísérőprogramok – közösségi jóga, vezetett túrák és sportbemutatók

Szombaton és vasárnap a mászókkal együtt közösségi jógával indíthatjuk a napot a Galyatető Turistacentrum közelében fekvő füves-fás területen, a GTC Ligetben.

A látványos mászóprogramokon túl a rendezvényen az Országos Kéktúra vonalán zajló ingyenes vezetett túrák és kirándulások várják az érdeklődőket a Magyar Természetjáró Szövetség és az I Love Mátra szervezésében.

A családokat és a gyerekekkel érkezőket rövidebb távon, a Mini-KÉK családi túrán kalauzolják a Magyar Természetjáró Szövetség túravezetői. A túrák a GTC Fesztiváltérről, a fesztiválszínpad elől indulnak. Szintén a gyerekeket várja mindkét nap az Egererdő Zrt. interaktív erdei foglalkoztatója is.

Különleges élménynek ígérkeznek a mászóverseny szüneteiben, szombaton és vasárnap több időpontban megrendezendő látványos sportbemutatók, illetve előadások is. Napközben Fábián Márk többszörös Európa-és világbajnok extrém egykerekűs szórakoztatja bemutatójával a közönséget.

A Reel Rock Boulder Jam egyik kísérő programja egy rendkívül látványos highline bemutató a fákhoz rögzített, hozzávetőlegesen 20-30 méter hosszú highline hevederen.
A highline sport és művészet is egyben. A két pont közé kifeszített kötélen végzett, egyensúlyfejlesztő gyakorlatok a sziklamászók körében terjedtek el először, ma már évente szerveznek “kötéltánc” világbajnokságot. Magyarországon is számos jeles képviselője van a sokszor több száz méter magasságban kifeszített kötélen való sétának.

A Gibbon Slacklines magyarországi csapata is képviselteti magát az ŐsziKÉK Hegyisport-fesztiválon. Gyertek el, és próbáljátok ki, hogy milyen – ha elsőre nem is több méter magasságban, hanem pár centivel a föld fölött – egy vékony, rugalmas hevederen egyensúlyozni. A Gibbon segítőkész, pörgős csapata mindenben a segítségetekre lesz – keressétek a sárga zászlót és a színes hevedereket a GTC Ligetben.

Ami szem-szájnak ingere – GTC Büfé, Galya kilátó, Hegyi Piac A rendezvényen kóstolhatók a Galyatető Turistacentrum bisztrójának hegyi fogásai: a GTC büfében szabadtűzön főtt egytálételek, vaddisznóraguleves, borókás szarvasgulyás, mátrai lecsó, valamint kézműves vadburgerek mellett sok egyéb finomsággal várják a megéhező mászókat és látogatókat.

A Galyatető Turistacentrumtól és a Fesztiváltértől gyalog 5 perces sétával elérhető Galya kilátó a Péter hegyesén meghosszabbított nyitvatartással, szombaton reggel 8:00 és éjfél, vasárnap 8:00 és 21:00 óra között várja a mátrai kilátásban és a csillagfényes éjszakában gyönyörködni vágyókat.

A GTC Fesztiváltéren lévő hegyi piacon megtalálható lesz minden, ami a mászáshoz, természetjáráshoz és aktív hegyi sportokhoz hasznos lehet, partnereink a Mormota Túrabolt, a Petzl vagy a Mountain Hippy jóvoltából.

További információ és részletes program: www.oszikekfesztival.hu
Facebook esemény: www.facebook.com/events/141540196437853/
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.