Menü ≡

  Galyatető Magyarország

Síterep adatok
Magasság
750 - 950 m
Szintkülönbség
200 m
Sípályák hossza
1 km
Liftek száma
1
1 km
Budapest: 106 km, 1 óra 33 perc Útvonalterv
A síterep bemutatása
Galyatető a Mátra szívében található magaslati üdülőhely. Évekkel ezelőtt a galyatetői sípályát Hunguest Grandhotel Galya üzemeltette. A szállodát 2004-re teljesen felújították, a négycsillagos szálloda számos wellness szolgáltatással, aqualanddal várja vendégeit. A szálloda közvetlen szomszédságában található a sípálya, ahol sajnos már évek óta nem működik sílift.

Lesiklósípálya

A sípálya 950 m magasságból indul, a pálya szintkülönbsége 200 méter. Hossza 950 m, szélessége 30 és 50 m között változik. Fekvése északi tájolású, lejtése közepesen meredek, kék jelzésű. A felvonó - amíg működött - a pálya teljes hosszában szállította a síelőket. Egy felsővezetésű drótkötél, teleszkópos, tányéros ülőkével ellátott lift volt, ami 65 fő szállítására alkalmas. Nincs hírünk arról, hogy a közeljövőben lenne a liftnek és a sípályának üzemeltetője.

Sífutópályák

Galyatetőn található hazánk legnagyobb sífutóközpontja. Kezdők számára a sífutó "stadionban" valamint a focipályán van lehetőség az első köröket megtenni, a mozgást gyakorolni. Gyakorlottabb sífutók számára az erdőben számos útvonal kínálkozik, ezek egy részét télen a mai napig hószánnal kezelik. A pályákon lehet gyakorolni a fel-le mozgásokat is, mivel bőven van szintkülönbség. A galyatetői sífutóközpont számos amatőr és profi sífutó és biatlon verseny színhelye volt a múltban. A létesítményekre (melegedő, biatlonpálya) már ráférne egy felújítás, de jelen állapotában is használható.
Olvasd tovább
Szállások
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknekUtasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »