Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: újabb nyitó síterepek, még több gleccserpálya

2012.11.08. 2012.11.10. Bata Attila | frissítve: 2012.11.10.

Ausztria: újabb nyitó síterepek, még több gleccserpálya Jó kis hétvége előtt állunk Ausztriában! Újabb síterepek nyitnak ki, a csak hétvégén üzemelő pályák ismét használhatóak lesznek, és a gleccsereken is egyre több pályán síelni. Ezen felül a hétvégén számos szezonbérlet, köztük a kedvelt Salzburg Super Ski Card is életbe lép, egy újabb indok az osztrák síelésre.

Ski amadé

Újabb síterepnyitás itt is! A hétvégén először lehet hobbisíelőnek idén síelni a Hauser Kaibling feletti dombokon. Egész héten itt gyakorolt a német női válogatott, ők elmentek Finnországba, de a jó pályák itt maradtak. A hétvégén már három felső pálya üzemel a liftek középső állomásáig. A salzburgi kártya már ide is jó lesz szombattól, anélkül 29 euró a napijegy és 25 euró a félnapos.

A német női csapat Hauser Kaibling pályáin
Planai már a múlt héten kinyitott. Itt valamivel több pálya van nyitva, a napijegy is egy kicsivel többe kerül, 33 euróba. A félnapos bérlet itt is 25 euró ezen a hétvégén.

Reiteralm is kész a nyitásra, a héten komoly sztártalálkozó volt itt is. Ahogy a képen is látszik, a világ legjobb síelői közül ketten, Marcel Hirscher és Ted Ligety is itt gyakoroltak. Szombaton és vasárnap már lehet itt is síelni, igaz egyelőre csak hétvégenként. Rendes, napi nyitva tartással csak november 23-tól üzemelnek.

Világsztárok a reiteralmi pályán a héten
Világsztárok a reiteralmi pályán a héten

Obergurgl-Hochgurgl

Mielőtt a Ski amadé terepei ki nem építették hatalmas hóágyús armadájukat, hagyományosan ez a nagyon hóbiztos, ötztali terep kezdte a nem gleccser síterepek szezonját Ausztriában. Nos, már itt sem kell sokat várni. A tervezettnél egy héttel korábban, már a mostani hétvégén lehet síelni a tiroli síterepen. Szombat-vasárnap öt lift fog üzemelni.

Kitzbühel

Az előző hétvégén indultak, aztán hétközben bezártak, a mostani hétvégére ismét kinyitnak. Itt már pénteken indul a hétvége, akkor még gyengébb kínálattal, aztán szombattól vasárnapig már több liftet és pályát is beindítanak. A napijegy itt is 25 euró, de szombattól már a helyiek is jöhetnek nagy számban, hiszen egyszerre több különböző szezonbérletet (Kitzbüheler Alpen AllStarCard, Salzburg Super Ski Card és Tirol Snow Card) fogadnak el november 10-től.

Turracher Höhe

Itt is múlt hét óta lehet síelni. Hétközben csak a csákányos jár, hétvégére az ülőliftet is beindítják.

Újabb pályák a gleccsereken

Söldenben még sosem kezdődött ilyen jól az idény, még sosem fordult elő, hogy november elején ennyi pályán lehessen síelni! A hét elején már 16 lift üzemelt, a Tiefenbach és a Rettenbach terepek után a Giggijoch oldalt is megnyitották.

Stubai is beindult a héten. Kedd óta mind az öt gleccserrészen üzemelő liftje üzemel már. Akárcsak a legtöbb gleccserpályán, itt is 20-30 cm friss havat hozott a hét eleje, így tovább gyarapodott a hótakaró.

Kaunertal gleccseren hétvégén már az összes lift jár! Ez azt jelenti, hogy 32 kilométernyi pályát lehet már síelni november 10-én!

Kaprunban a mostani hétvégétől már egészen a síterep aljáig nyitva lesznek a lejtők, megnyitják a Schmiedinger gleccserpályát és a hatüléses Kristallbahn-t is.

Valószínűleg ez a lista nem teljes, hiszen a szerda délutáni információk alapján készült, és lehetnek még kellemes meglepetések a következő napokban. Ahogy mindig, a pontos nyitásokról, pályaállapotokról, liftüzemelési adatokról a síterepek oldalait érdemes felkeresni aktuális, naprakész információkért.

Természetesen, mi is frissítjük a cikket a változások függvényében.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.