Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Osztrák augusztus: Obertauern volt a leghidegebb

2016.09.02. Bata Attila

Véget ért az augusztus és már ki is adták az osztrák meteorológiai intézet szokásos összegzését. Igazán átlagos nyáron vannak túl az osztrákok: nagyon közel az átlaghoz alakult a hőmérséklet és a csapadék mennyisége, de napsütésből idén több volt. Augusztus 10. körül havazott is a magasabban fekvő részeken.
Obertauern, augusztus 10.
Obertauern, augusztus 10.
Mostanában a 30 éves átlaghoz (1981 és 2010 közötti évek) hasonlítjuk a mért hőmérsékletet, ehhez képest teljesen átlagos volt az osztrák augusztus, 0,3 fokkal volt "melegebb". Csapadékból is hozták a nagy átlagot, amelynél mindössze 2 százalékkal hullott több. Jelentősen nőtt viszont a napsütéses órák száma, ez 10 %-kal több az átlagnál.

Gastein, augusztus 10.
Gastein, augusztus 10.
Augusztusban többször is havazott az osztrák hegyekben, augusztus 10-e környékén pedig az alacsonyabban található völgyek településeihez is lehúzódott a havazás. Ekkor mérték a leghidegebbet is lakott településen. Az ismert salzburgi síterepen, Obertauernben (1772 m) 0,5 fokig süllyedt a hőmérséklet. Az abszolút hideget a tiroli hegyekben regisztrálták, egy nappal később a
Brunnenkogel (3437 m) mérőállomás hőmérője mínusz 8,6 fokot mutatott.

Az augusztus végi kánikula a hegyekbe is beköszöntött, főleg Tirolban volt nagyon meleg. Nem jellemző, hogy a tiroli hegyek környékén mérik az augusztusi csúcsot, de az idén ez is megtörtént. Imst (773 m) mérőállomása 33,1 fokot mért.

Kellemes hőmérsékletekkel kezdődött az ősz. A szeptember és az október eleje sokszor hoz szép időt a hegyi túrázáshoz. Ha később csapadékosra fordul az időszak, az sem olyan nagy baj a síelőknek, legalább megtelnek a víztározók és lesz miből hóágyúzni a szezon elején.

Turracher Höhe, augusztus 10.
Turracher Höhe, augusztus 10.
A ZAMG jelentése itt található.
Hintertux, augusztus 10.
Hintertux, augusztus 10.
KOMMENTEK

Szállástippek
Lüftenegger Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
6 db tágas, akadálymentes apartman összesen maximum 32 fő részére Mautendorf szívében, Grosseck sífelvonótól 1,5 km-re, ahová ingyenes síbusszal jutunk el. Kérésre reggelis ellátás is igényelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fischer Ferienhaus
Családi apartmanház Obertauern és Grosseck síterepek között, Twengben. A pályák akár saját autóval, akár a sí kártyával ingyenesen használható síbusszal (90 m) is elérhetők. Igényesen bútorozott apartmanok, összesen 24 vendégággyal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Neuwirt Mauterndorf csillagcsillagcsillag
Tradicionális szálloda Mauterndorf központjában, a Sírégióban, Grosseck, Fanningberg, Katschberg és Obertauern síterepek közelében. Szolgáltatások: síbusz, étterem, wellness, wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.