Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria idén 416 millió eurót költ fejlesztésekre

2012.11.07. Bata Attila

Ausztria idén 416 millió eurót költ fejlesztésekre A szakbarbár, megrögzött síelők időszaka következik. Ahogy szokás, a következő hetekben sorba vesszük a közeli-távoli síterepek újdonságait. Hol épültek új liftek, mi változott a kedvenc terepeken, milyen újdonsággal találkozhatunk, ha az idei szezonban is sikerül ismét eljutni egy korábban bejáratott terepre.
Néhány tiroli gleccser és egy-két osztrák, francia vagy szlovák fejlesztéssel már jelentkeztünk, de a java csak most következik. Természetesen Ausztria, Franciaország, Olaszország és Szlovákia kiemelt figyelmet kap, de nem feledkezünk meg a többi országról sem, ahogy a hazai változásokat is figyelemmel kísérjük majd. Eplény például sűrűn jelentkezik a továbbiakban is, amíg a nyolcvan tételből álló listájának a végére ér.

Ausztriában idén is belenyúltak, bár talán a válság miatt, egy kicsivel a korábbi évek átlaga alatt költenek a fejlesztésekre, de az idei összeg is tisztességesnek mondható. Ausztriában 2000 óta összesen 6 milliárd eurót (kb. 1,7 billiárd forint) költöttek fejlesztésekre, ebbe tartozik az idei 416 millió eurós (kb. 118 milliárd forint) összeg is.

Azt mondják a síterepek, hogy fejleszteni kell, mert aki nem fejleszt, az egyre nehezebben szerez vendégeket, akik már tavaly is nehezebben jöttek. A tavalyi szezonban kb. 2%-kal csökkent az osztrák bérleteladások száma (a keleti-déli részeken kevés volt a hó), de a bevételek (a megemelt bérletárakkal) így is valamelyest, 0,5%-kal emelkedtek. A téli turizmus fontosságát jelzi Ausztriában, hogy ez az aprócska emelkedés is 1,16 millió eurót (328 millió forint) jelent. Kissé visszaszámolva, azt jelentheti, hogy közel 66 milliárd forintnyi összeget hagytunk tavaly az osztrák síterepek bérletpénztáraiban.

A várva várt G-Link Wagrain két oldala között. Már idén elkezdték, de csak jövőre lesz kész.
A várva várt G-Link Wagrain két oldala között. Már idén elkezdték, de csak jövőre lesz kész.
Idén is folytatódnak a síterep-összeolvadások. Idén a két tiroli síterep, Alpbachtal és Wildschönau egyesül egy közös lifttel, de már készítik a következő szezon összeköttetését a salzburgi Wagrain két oldala között, és nagy durranás lehet Lech-Zürs és Warth-Schröcken 2013/2014-es összekötése is. Szintén reális lehet, legalábbis most már minden engedély adott, Nassfeld és az olasz oldal kapcsolata két új lifttel valamikor 2015 környékén. A Saalbach és Zell am See közötti még távolabbi tervekről már nem is beszélve.

Az idei szezont ismét reményekkel várják a síterepek, de nehéz egy olyan iparágban előre tervezni, ahol minden azon áll vagy bukik, hogy milyen lesz az időjárás a szezonban. Örök igazság, ha a legfontosabb időszakokban (ünnepek, hétvégék, és iskolai szünetek) lesz bőven hó, akkor már lehet reménykedni egy tisztességes szezonban.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.