Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Friss porhó: osztrák gleccserkörkép

2017.10.10. | Szerző: Stani
Az elmúlt napok az átlagnál hűvösebb időt hoztak, a hegyekben változó hóhatárral havazott. Az osztrák gleccserek átlagosan 20 cm havat kaptak, körkép következik.
h i r d e t é s
A meglehetősen télies szeptember után a hétvégén az október is bekeményített. Említésre érdemes hó a gleccsereken jött össze, átlagban 20 cm hullott, a Németországgal határos magasabb hegyekben 30 cm.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Pénteken és szombaton kifejezetten hideg volt, 3000 méteren -10 fok alá süllyedt a hőmérő higanyszála. Az októberi telet kihasználják a gleccsersíterepek, péntek óta folyamatosan üzemelnek a hóágyúk. Ennek köszönhetően egyre bővül a kínálat, a téli sportolókat mindenhol porhó várja.
Hintertuxon 75 cm hóvastagság mellett 31 km pálya és 13 felvonó üzemel, A Tuxer Ferner Hausig (2660 m) csúszhatunk. Stubai 50 cm hóval hét pályával és 10 felvonóval fogadja a vendégeket és egészen a Gamsgartenig (2620 m) nyitva vannak a lejtők.
Pitztalon 5 üzemelő lifttel és ugyanennyi sípályával zajlik szeptember 15. óta a szezon. A leendő VK futam helyszínén, Söldenben, szorgosan dolgoznak a hóágyúk. A múlt hétvégétől a Tiefenbachon is megnyitották a sípályák, a hóvastagság fél méter körüli.
Kaprunban 110 cm hó mellett hét felvonó jár és a hétvégétől az Alpincenterig (2450 m) síelhetünk. Mölltalon a gleccseren található három sípálya tart nyitva, amiket a hatüléses szolgál ki, hóvastagság 80-90 cm.

Pitztal a hétvégén
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 64 vendég és 5 regisztrált felhasználó látogatja.