Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Osztrák havazás: a síterepek örülnek, az autósok nem

2014.12.29. Bata Attila

Végre Ausztriába is megérkezett a hideg és a havazás, amely az alacsonyabban fekvő síterepeken is jelentősen javította a hangulatot. Sok síterep végre ki tudott nyitni, mások újabb pályákat nyitottak meg. A havazás komoly gondokat is okozott, például a salzburgi utakon.
A magasabb részeken 30-60 cm hó hullott az osztrák hegyekben, a salzburgi Sonnblick (3105 m) mérőállomáson 59 cm karácsony óta. A keleti oldal kicsit kevesebb havat kapott, de még ide is jutott 5-15 cm a havazásból.

St. Anton am Arlberg karácsony másnapján
St. Anton am Arlberg karácsony másnapján
A karácsony óta tartó havazás és hideg a legjobbkor jött sok síterepnek. A kisebb karintiai terepek is 20-30 cm havat kaptak, így lassan megkezdhették a szezont. A régió legnagyobb versenye, a január 11-re tervezett női világkupa megrendezésére is erősen megnőttek az esélyek, hiszen a zöld pályák helyett már behavazott lejtőket láthatnak majd a verseny előzetes ellenőrei Bad Kleinkirchheimben.

Egyre több síterep ki tudja már tenni a honlapjára a Talabfahrt feliratot, amely azt jelenti, hogy most már nem csak a felső pályák síelhetőek, most már liftek nélkül is valahogy vissza lehet jutni a völgybe.

Fennakadás az A1-es autópályán Salzburg tartományban
Ami jó a síterepeknek, az nem a legjobb a közlekedésben. Ma az A1-es autópálya, Salzburg-Thalgau közötti 22 kilométeres szakaszát kellett 2 órára lezárni Bécs irányába, mert túl sok kamion fordult keresztbe a csúszós úton. Az osztrák autóklub (ÖAMTC) arról számolt be, hogy ma rekordszámú segélyhívás érkezett hozzájuk a salzburgi és felső-ausztriai régióból. Reggel kilenc óra körül negyedóra alatt 280-an hívták őket, déli 12-ig pedig 3100 segélyhívás futott be. 
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.