Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Osztrák síelő indul magyar színekben az alpesi világkupában

2024.09.02. Magyar Sí Szövetség

Leitgeb Richárd, aki a 2024/2025-ös szezontól magyar színekben folytatja pályafutását, augusztusban már több versenyen is bemutatkozott Argentínában. Kiemelkedő teljesítményével kiérdemelte a világkupa indulási jogot.
Kép: Magyar Sí Szövetség
Kép: Magyar Sí Szövetség
A Magyar Sí Szövetség elnöksége bízik abban, hogy a nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkező honosított alpesi síző a magyar alpesi sí válogatott húzóembere lesz.

Az osztrák származású Leitgeb már számos sikert tudhat magáénak. 2017-ben és 2019-ben két arany- és két ezüstérmet nyert az Universiadén, a diáksportolók olimpiáján. Leitgeb emellett hét világkupa-versenyen indult, köztük olyan klasszikusokon, mint Adelboden és Schladming. 2014 és 2021 között rendszeresen indult Európa-kupa-futamokon

Az ezt követő három évet síedzőként töltötte tapasztalatszerzéssel. Többek között egy éven keresztül edzette az egyik magyar férfiválogatott alpesi versenyzőt. Leitgeb az előző szezonban a Bad Gastein-i Sí Szakiskolában edzőként tevékenykedett, ahol összesen 20 versenyzőért felelt.

A 30 éves válogatott síző 3 év szünet után tért vissza, és máris hírnevet szerzett magának. Augusztusban 11 versenyen vett részt Argentínában, és a Kontinentális Kupán a dobogó legfelső fokára állhatott, ami korábban még egyetlen magyar síelőnek sem sikerült. Jelenleg a 81. helyen áll a szlalom világranglistán - tájékoztatott a Magyar Sí Szövetség.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.